sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

27-05-2024
Ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» - Πρόγραμμα

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη και της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττας Μακρή.

Είναι γεγονός ότι η Λάρισα αλλάζει! Μετασχηματίζεται κι αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε πληθυσμό, υποδομές, υπηρεσίες, επενδύσεις και οικονομικούς δείκτες και ταυτόχρονα μεγαλώνει, όχι μόνο σε μέγεθος,  αλλά και σε φιλοδοξίες και όραμα.

Σε αυτό το περιβάλλον διαρκούς εξέλιξης, νέες ανάγκες έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό και καινούργιες προοπτικές σηματοδοτούν τον ορίζοντα: «Ποιες είναι οι προκλήσεις του αύριο;», «Πώς καθοδηγούμε την αλλαγή;», «Πώς γεφυρώνουμε το παρελθόν και με ποιον τρόπο διαμορφώνουμε τις νέες συνθήκες μιας βιώσιμης, συνεκτικής, συμπεριληπτικής και ανθρώπινης πόλης που επιδιώκει να ξεπεράσει την εσωστρέφεια των εσωτερικών συνόρων;».

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον όπου οι εκκολαπτόμενες ιδέες και οι αναδυόμενες λύσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης προόδου και προαγωγής πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Λάρισας. Μιας πόλης που όχι μόνο ακούει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά, προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί.

Τους βασικούς ομιλητές θα πλαισιώνουν σε τρεις θεματικές συνεδρίες διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τεχνών και των επιστημών, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες.  

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων – ΣΗΠΕ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Τόπος: Ξενοδοχείο Divani Λάρισα

Ώρα προσέλευσης: 10.30 π.μ – 11.00 π.μ

Χαιρετισμοί:

 • Αθανάσιος Μαμάκος Δήμαρχος Λαρισαίων
 • Δανάη Δημητρακοπούλου, Εκδότρια - Πρόεδρος Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ελευθερία"

11.10 π.μ | Εναρκτήρια ομιλία

 • Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ώρα: 11.20 π.μ | 1η  Θεματική: Υποδομές / Ανάπτυξη 

Ομιλητές

 • Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 • Δημήτρης Κουρέτας Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
 • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ
 • Βασιλική Στεργιούλα Τοπογράφος - Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ
 • Κωνσταντίνος Μπαργιώτας Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής ΓΝΛ, πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Συντονιστής:  Σωτήρης Πολύζος Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής TRT

12.40 μ.μ | 2η Θεματική: Κοινωνική Συνοχή / Παιδεία

Ομιλητές

 • Σοφία Ζαχαράκη Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
 • Ζέττα Μ. Μακρή Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
 • Θεόφιλος Καραχάλιος Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Υπ. Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ
 • Ιωάννα Καραβάνα Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας
 • Αλέξανδρος Τσάτσος Οικονομολόγος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Συντονιστής: Γιώργος Ρούστας Δημοσιογράφος εφημερίδα "Ελευθερία" 

14.00 | 3η Θεματική: Πολιτισμός

Ομιλητές

 • Λίνα Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού
 • Αθανάσιος Μαμάκος Δήμαρχος Λαρισαίων
 • Μυρτώ Παπαθανασίου  Διεθνής Σοπράνο
 • Χρήστος Παπανικολάου Ζωγράφος

Συντονιστής: Ντίνος Κόκκινος Πρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας

Περισσότερες πληροφορίες στο www.events.eleftheria.gr

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: EXALCO, ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΤΕΔΡΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, MIKEL,

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: AKUO ENERGY, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, MEDINOR, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΣΟΦΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε

27-05-2024
Ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού της ΔΕΥΑΛ

Ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση φ/β σταθμού της ΔΕΥΑΛ - Στα 5,6 εκατ. ευρώ το όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας σε βάθος εικοσαετίας

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος περίπου 1 MWh (999,9 kWh) της ΔΕΥΑΛ. Στόχος είναι η κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, μέσω εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23.05.2024), στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας, μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάση Μαμάκου και του επικεφαλής της κοινοπραξίας Res Reni ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνου Βασιλάκου, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου και του συμβούλου, κ.Ευάγγελου Λάιου.

«Η ΔΕΥΑ Λάρισας αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης. Ταυτόχρονα όμως είναι διαχρονικά και μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ύδρευσης σε πανελλαδικό επίπεδο, με σημαντικό κοινωνικό έργο και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη. Στην κατεύθυνση αυτή, η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας αποτελούν στρατηγικούς στόχους, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, προς όφελος και των δημοτών», τόνισε, χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Το έργο

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού, ισχύος 999,9 kWh επί γηπέδου εντός της Δημοτικής Ενότητας Λάρισας, Δήμου Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net-metering)», με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η εγκατάσταση του φ/β σταθμού θα γίνει εντός οικοπεδικής έκτασης (αγροτεμάχιο) ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑ Λάρισας, στη θέση Τσιμπίδα, εντός της Δημοτικής Ενότητας Λάρισας του Δήμου Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η παραγωγική ικανότητα του φ/β σταθμού ανέρχεται σε 1.860 MWh (1.860.000 kWh) σε ετήσια βάση, ενώ η το οικονομικό όφελος από την εξοικονομούμενη ενέργεια αναμένεται να κινηθεί σε 5,6 εκατ. ευρώ σε διάστημα εικοσαετίας (περίπου 280.000 ευρώ, σε ετήσια βάση).

27-05-2024
Δωρεάν παραχώρηση αποθηκευτικού χώρου από την ΕΛΒΑΚ ΑΕ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ενισχύεται η συνεργασία Κοινωνικού Παντοπωλείου και ΕΛΒΑΚ - Αποθηκευτικούς χώρους παραχωρεί δωρεάν η εταιρεία για τις ανάγκες αποθήκευσης τροφίμων και ειδών υγιεινής της δομής

Στη δωρεάν παραχώρηση αποθηκευτικού χώρου στον Δήμο Λαρισαίων, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προχώρησε η ΕΛΒΑΚ ΑΕ, σε μια κίνηση που ανταποκρίνεται στην ανάγκη της δομής για εξεύρεση χώρου αποθήκευσης τροφίμων και ειδών υγιεινής, αλλά και επισφραγίζει την πολύ καλή συνεργασία ετών με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τον Δήμο Λαρισαίων.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τους χώρους που παραχωρούνται βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΛΒΑΚ, κ.Klaus Humbert και τον γενικό διευθυντή, κ.Παναγιώτη Φρόνιμο. Μάλιστα, ο κ.Μαμάκος παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στους κ.κ.Humbert και Φρόνιμο, για την πολυετή προσφορά της εταιρείας. Ζητήματα που αφορούν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των στελεχών της εταιρείας και του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση μετείχαν, ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτης Δαλαμπύρας, ο Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κ.Θεόδωρος Κυρόπουλος, στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της ΕΛΒΑΚ ΑΕ.

24-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 29/05/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-05-2024
Νέοι χώροι ΚΕΠ στη Μ. Αλεξάνδρου για την εξυπηρέτηση πολιτών

Τέλη Ιουλίου έτοιμο το ΚΕΠ στη Μ.Αλεξάνδρου - «Δημιουργούμε μια πόλη σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

«Η Λάρισα του αύριο είναι μια πόλη ανθρώπινη και ανθεκτική, μια πόλη σύγχρονη, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες. Εστιάζουμε στον μετασχηματισμό του Δήμου Λαρισαίων, με παρεμβάσεις που στηρίζονται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Οι πολίτες είναι οι εντολείς μας και αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψή του στους νέους χώρους ΚΕΠ, που ετοιμάζονται, στη συμβολή των οδών Μ.Αλεξάνδρου και Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για μισθωμένο ακίνητο του Κληροδοτήματος Ζιαζιά, όπου αναμένεται να μετεγκατασταθούν τα ΚΕΠ που στεγάζονται στην οδό Ι.Δραγούμη. Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, ενώ σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2024.

Ο κ.Μαμάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ.Μιχαήλ Τσακίρη και τον αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Νικόλαο Παπαδημούλη, επισκέφθηκαν τους νέους χώρους ΚΕΠ, σήμερα το πρωί, όπου και ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα και αναλυτικά για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες ολοκληρώθηκε η επισκευή/ανακαίνιση του ΚΕΠ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, το οποίο είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, ενώ η υπηρεσία επαναλειτούργησε περίπου στα τέλη Μαρτίου.

«Πρωτιά» στην εξυπηρέτηση πολιτών

Στο μεταξύ, στην 4η θέση, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, αμέσως μετά τους Δήμους Αθηναίων, Ρόδου και Περιστερίου, αναφορικά με την έκδοση πιστοποιητικών για το α΄τρίμηνο του 2024 καταλαμβάνουν τα ΚΕΠ (Θυρίδες) του Δήμου Λαρισαίων, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιδόσεις τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 (7η θέση), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του gov.gr. Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης ΚΕΠ, στο τετράμηνο του 2024, έχουν διεκπεραιωθεί συνολικά 51.215 αιτήματα πολιτών, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 900 υποθέσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου η αντικατάσταση η/υ και εκτυπωτών-scanners, ενώ έχει τοποθετηθεί σύστημα προτεραιότητας στο κεντρικό ΚΕΠ, για την καλύτερη ρύθμιση της εξυπηρέτησης του κοινού.

Στα επόμενα βήματα των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται η δημιουργία καινούριας φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων (για αναφορές/παράπονα), καθώς και δυνατότητα μέτρησης ικανοποίησης των πολιτών, με ειδικά tablet που αναμένεται να τοποθετηθούν σε ευδιάκριτα σημεία, στα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων.

23-05-2024
3ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Χορεύουμε;», διοργανώνει την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30 στο Πάρκο των Χρωμάτων-Πάρκο Χατζηχαλάρ της Λάρισας, το «Δρώμενον - Εστία Λαογραφίας και Τέχνης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική συνάντηση εμπνευσμένη από το μεράκι και την αγάπη των παιδιών για την λαϊκή παράδοση του τόπου μας.

Στη γιορτή αυτή θα συμμετέχουν 500 παιδιά από διάφορους πολιτιστικούς φορείς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ «ΤΟ ΟΡΜΙΝΙΟ»

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΡΡΥΤΙΝΩΝ «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΜΑ «ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ»

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μ.Ε.Σ ΠΕΡΑ ΜΑΧΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΡΩΜΕΝΟΝ-ΕΣΤΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΝΗΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΙΩΤΩΝ « ΤΟ ΝΤΕΝΙΣΚΟ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ»

ΔΡΩΜΕΝΟΝ-ΕΣΤΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καραβασίλης Σωτήριος, τηλ: 6937375748,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

23-05-2024
Ανάρτηση πινάκων με τα αποτελέσματα της Ανακοίνωσης με αριθμ. πρωτ: 23828/09/05/2024 για την πλήρωση ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΘΕΣΕΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
23-05-2024
Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Δανάη Τσαούσι

Με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Δανάη Τσαούσι συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων – «Τιμή για την πόλη, πηγή έμπνευσης για τους νέους η διάκριση της Δανάης», σημειώνει ο κ.Θανάσης Μαμάκος

Με τη νεαρή αθλήτρια κολύμβησης, κ.Δανάη Τσαούσι συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη σημαντική επιτυχία της 15χρονης αθλήτριας του «Ποσειδώνα», η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης γυναικών (93η έκδοση, 200 μ. μικτής ατομικής). Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον δεκαετίες που κολυμβήτρια Λαρισινού συλλόγου κατακτά μετάλλιο σε αγώνα γυναικών. 

Η κ.Τσαούσι αναφέρθηκε στην αγάπη της για την κολύμβηση -από 4 ετών που ξεκίνησε, η πισίνα αποτελεί το δεύτερο σπίτι της, στο απαιτητικό πρόγραμμα των προπονήσεων, καθώς και στη βοήθεια και στήριξη από την οικογένεια και τον Σύλλογο, προκειμένου να κατακτήσει το όνειρό της. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο, η νεαρή αθλήτρια μίλησε για το όνειρό της να συνεχίσει τη δυναμική της πορεία στο άθλημα της κολύμβησης και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

«Η Δανάη Τσαούσι είναι ακόμη ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η αφοσίωση, η δέσμευση και η σκληρή δουλειά οδηγούν στην επιτυχία, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική επίδοση και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους που θέλει να κατακτήσει. Είμαστε δίπλα της, σε κάθε της προσπάθεια», σημείωσε ο κ.Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνάντησης.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση μετείχαν οι κκ. Αχιλλέας Κέλλας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοίκησης, Ζήσης Οικονόμου, Προπονητής «Ποσειδώνα» Λάρισας, Χαράλαμπος Τρικάλης, Πρόεδρος «Ποσειδώνα» Λάρισας και ο πατέρας της νεαρής αθλήτριας, Γρηγόρης Τσαούσι.

23-05-2024
Πρόσκληση προσφοράς για την προμήθεια συστήματος πρόσδεσης αναπηρικού αμαξιδίου για το Λευκό Ταξί

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-05-2024
Αλλαγή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Ερέτρειας

Από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας (Τμήμα Συντήρησης, Σήμανσης, Ασφάλειας Οδικού Δικτύου) του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα εφαρμοστούν αλλαγές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του κυκλικού κόμβου της οδού Ερέτρειας (συνοικία Λαχανοκήπων), από αύριο, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. Η εφαρμογή των αλλαγών θα υλοποιείται, σταδιακά, ως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

 • Ερέτρειας (τμήμα από σιδ. Γραμμές-Καραγάτση έως Μαλακάση): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Καραγάτση προς την οδό Μαλακάση
 • Μαλακάση (τμήμα από Ερέτρειας έως Καραγάτση): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Ερέτρειας προς την οδό Καραγάτση
 • Ερέτρειας (τμήμα από Ολυμπίας έως Στρατονικείας): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Στρατονικείας προς την οδό Ολυμπίας
 • Ολυμπίας (τμήμα από Ερέτρειας έως Μυκηνών): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Ερέτρειας προς την οδό Μυκηνών
 • Μυκηνών (τμήμα από Ρίου έως Στρατονικείας): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Ρίου προς την οδό Στρατονικείας
 • Κουτσόχερου (τμήμα από Μυκηνών έως Μυστρά): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Μυκηνών προς την οδό Μυστρά
 • Μυστρά (τμήμα από Κουτσόχερου έως Στρατονικείας): Μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Κουτσόχερου προς την οδό Στρατονικείας

Στο πλαίσιο των σχετικών εργασιών θα συμπληρωθεί η ονοματοθεσία των οδών, ενώ θα τοποθετηθούν πινακίδες προτεραιότητας και στάθμευσης.

Χάρτης της περιοχής επέμβασης

23-05-2024
Συμμετοχή της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Εξαιρετικές εντυπώσεις αποκόμισε η εμφάνιση των μαθητριών και αποφοίτων που εκπροσώπησαν την Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και την Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού/Νεοκλασικού & Character Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας) την Κυριακή 12 Μαΐου, - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια ΄΄Μαρία Κάλλας΄΄, Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων με στόχο την προώθηση του κλασικού και νεοκλασικού χορού, την επανασύστασή του στο ευρύ κοινό, δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε ομάδες και σε άτομα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι Πετρούλα Δρέντζα, Κατερίνα Μπαλαντίνα, Μαρία Σίμου, μαθήτριες της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου καθώς και η Αγγελίνα Καλοπήτα, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζοντας με τεχνική δεξιοτεχνία και αισθαντική ερμηνεία αποσπάσματα από τα μπαλέτα κλασικού ρεπερτορίου “Chipollino”, “Η κόρη του Φαραώ”, “Κακοφυλαγμένη Κόρη”, “Εσμεράλντα” καθώς και την πρωτότυπη νεοκλασική χορογραφία “Γυναίκα είναι τ’ Όνομά μου” (χργ. Κατερίνα Μπούτου με τη σύμπραξη της Αγγελίνας Καλοπήτα).

Υπεύθυνη για τη διδασκαλία του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και για την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνικής εμφάνισης των χορευτριών στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού/Νεοκλασικού & Character Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε ήταν η κ. Κατερίνα Μπούτου, καθηγήτρια χορού στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και στην Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων.

23-05-2024
Ανακοινώσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας για την αντιπυρική περίοδο 2024

Για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αντιπυρική περίοδο 2024 παρατίθενται οι ανακοινώσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας για την χρήση φωτιάς το καλοκαίρι και την επιβολή προστίμων.

Ανακοίνωση - χρήση φωτιάς

Ανακοίνωση - επιβολή προστίμων

 

23-05-2024
Larissa Coffee Show: Αντίστροφη μέτρηση για το πιο επικό event της χρονιάς

Larissa Coffee Show: Αντίστροφη μέτρηση για το πιο επικό event της χρονιάς - LIVA K, Μαραβέγιας-Μουζουράκης και αγαπημένοι Λαρισαίοι DJs δίνουν «ραντεβού» στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας

-Γευστικές δοκιμές, masterclasses, συνδυασμοί γλυκών, shopping προϊόντων καφέ από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο, παιχνίδια και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους, στο απόλυτο τριήμερο για τον καφέ, στις 24, 25 & 26 Μαΐου

Αντίστροφη μέτρηση για το πιο επικό event της χρονιάς, το Larissa Coffee Show, που ανοίγει τις πύλες του μεθαύριο, Παρασκευή 24 Μαΐου, στην Κεντρική πλατεία. Η Λάρισα, το τριήμερο 24, 25 & 26 Μαΐου, γίνεται ο απόλυτος πανελλαδικός προορισμός για τον καφέ, με πρωταγωνιστές μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, αλυσίδες καφέ με δυναμική παρουσία εντός και εκτός συνόρων και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Ελένη Τσολάκη αναλαμβάνει την παρουσίαση της τριήμερης γιορτής και θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί –μαζί με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους- τον LIVA K, έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, την Παρασκευή 24 Μαΐου, σε μια μοναδική συναυλία που θα αφήσει εποχή!

Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, οι Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης, που θα κάνουν χαμό σε ένα τρελό πάρτι, με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια, στο μεγάλο συναυλιακό γεγονός του τριημέρου.

Την Κυριακή, 26 Μαΐου, από νωρίς το πρωί, το γνωστό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίδυμο, Βαγγέλης Βουλάγκας και Νίκος Χαϊδάς αναλαμβάνουν «δράση», παρουσιάζοντας με τον μοναδικό τους τρόπο, τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι Λαρισαίοι DJs, Βασίλης Μπέλλος και Γιάννης Καλλιμάνης, αναλαμβάνουν τα decks και μας κρατούν σε χορευτικούς ρυθμούς -η «αυλαία» του Larissa Coffee Show πέφτει με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων, που θα φωτίσουν τον ουρανό της Λάρισας.

Τι θα ζήσουμε

Μοναδικά χαρμάνια καφέ σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γευστικών δοκιμών, masterclasses από κορυφαίους ειδικούς που αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά του καφέ, γευστικοί συνδυασμοί γλυκών, που συνοδεύουν το αγαπημένο ρόφημα, αλλά και η απόλυτη εμπειρία shopping προιόντων καφέ από τα μεγαλύτερα brands θα είναι στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών.

Είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Λάρισας, που στο επίκεντρό της βρίσκεται ο καφές, σαν επαγγελματικό προϊόν, σαν επιχειρηματική δραστηριότητα, σαν μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, σαν στοιχείο της κοινωνικότητας μιας πόλης που αναπνέει τη μυρωδιά του καφέ σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας.

Για τους μικρούς επισκέπτες, έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες, όπως τσουβαλοδρομίες, το κυνήγι του καφέ, με παρουσίαση και οργάνωση από την Άννα Μανιάτη και την Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας. Για τη διευκόλυνση των γονέων, έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία παιδότοπου.

Στο πλαίσιο του Larissa Coffee Show αναμένεται να πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων B2B (business-to-business), αλλά και B2C (business-to-consumer), στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Κεντρική πλατεία, με καλαίσθητες κατασκευές και περίπτερα, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες, σε μια μοναδική ανταλλαγή αρωμάτων, γεύσεων και εμπειρίας καφέ. Συμμετέχουν οι: Mikel, Κiou Cafe, Carraro, SynCafe, De-tox, Ramblas, Coffee Island, , Lavazza, Κηποθέατρο, Cortese, Θεώνη, Lobster, Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης.

After party

Στο Larissa coffee show συμμετέχουν διοργανώνοντας after coffee show party τα εξής μέλη του ΣΙΚΑΕΛ:

Lobster ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 20

Jaxx ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 13

Gossip ΚΟΥΜΑ 5

Sherlock easy bar ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 21

Δικαστικό ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 19

Hippy chic ΞΑΝΘΟΥ 14

Aperitton ΡΟΥΣΒΕΛΤ 18

Redbutton ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 54

Κηποθέατρο ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Boho ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 58

Rubik ΡΟΥΣΒΕΛΤ 18

Kiou ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 3, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ 16, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 26, ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ 22, ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 133

Undo ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 23

Βατόμουρο ΤΡΙΚΑΛΩΝ 9

Μέγας χορηγός είναι η Volton, ενώ μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το Open. Χρυσοί χορηγοί: Kafea Terra, CoffeeDeal, Αργυροί χορηγοί: Bruno coffee stores, ΔΕΛΤΑ, Βιολάντα, Franklin, Lariplast.

Αναλυτικά πληροφορίες στο: https://www.larissacoffeeshow.gr


Πρόγραμμα - Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ: 17.00 - 22.00

 • Έναρξη Larissa Coffee Show - Υποδοχή
 • Coffee Masterclasses
 • Γευστικές δοκιμές
 • Τελετή έναρξης
 • 20.00: DJ Party με τον LIVA K: Ένας από τους πιο ταλαντούχους djs της γενιάς του, με live εμφανίσεις σε διάφορες χώρες και ηπείρους θα ξεσηκώσει όλη την Κεντρική Πλατεία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ: 10:00 – 22:00

 • Coffee Masterclasses
 • Γευστικές δοκιμές
 • Παιδικές δραστηριότητες - Τσουβαλοδρομίες: Παρουσίαση & Διοργάνωση: Άννα Μανιάτη κι η Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας
 • Παιδικές δραστηριότητες - Το Κυνήγι του Καφέ: Παρουσίαση & Διοργάνωση: Άννα Μανιάτη κι η Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας
 • Τουρνουά Τάβλι
 • 20.00: Το μεγάλο μουσικό γεγονός, με καλεσμένους τον Κωστή Μαραβέγια και τον Πάνο Μουζουράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ: 10.00 - 21.00

 • Coffee Masterclasses
 • Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας
 • Γευστικές δοκιμές
 • The Waiter’s Race - «Αγώνας δρόμου», με δίσκο, με έναν καφέ και ένα ποτήρι νερό. Νικητής είναι αυτός που τερματίζει πρώτος χωρίς ένα ρίξει τον καφέ έξω από το φλυτζάνι ή το νερό.
 • Τουρνουά τάβλι (συνέχεια)
 • 18.00: Closing Party with Local DJs - Βασίλης Μπέλλος & Γιάννης Καλλιμάνης
 • Πυροτεχνήματα

 

22-05-2024
"Σπαράγματα της Γλυκείας Χώρας" παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Πέτρου

Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Πέτρου  “ Σπαράγματα της Γλυκείας Χώρας”, παρουσιάζουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 19:30, στη Λογοτεχνική Γωνιά, (Γαληνού και Φαρμακίδου, Λάρισα) το Ίδρυμα Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου (Κύκλος Θεσσαλίας) FACM, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων  Παράρτημα Ν. Λάρισας, το Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας “Νήμα”, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι Εκδόσεις Αρμός, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.                          

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νικολό Βογιαζίδης, Κοινωνιολόγος, Γιώργος Γιαννούσης, Ψυχοθεραπευτής - Οικογενειακός Θεραπευτής και ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Πέτρου

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αναπτύσσει μια κλινική και μια θεωρία του πένθους, με αφετηρία μία ιδιαίτερη απώλεια: εκείνη των Ελληνοκύπριων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974. Η συγκρότηση της υπόθεσής τους σε ένα αδύνατο πένθος για τους συγγενείς τους εδράζεται σε ένα κοινωνικό βάθρο και σε μια πολιτική επιλογή, που καθιστούν την συλλογική προσπάθεια διεργασίας της απώλειας, η οποία υπερβαίνει εκείνη των αγνοουμένων, αδύνατη. Αφορά στην επιβίωση και το μέλλον της χώρας.

Ωστόσο, το βιβλίο δεν περιορίζεται στη μελέτη της κοινωνικά και πολιτικά περιπεπλεγμένης αυτής απώλειας. Πρόκειται για μια ευρύτερη ψυχαναλυτική και ανθρωπολογική προσέγγιση που επιχειρεί να συμβάλει στην ανάδειξη ανεπίγνωστων κοινωνικών και ασυνείδητων ψυχικών διεργασιών που μετέχουν της ιστορικής αιτιότητας και της πολιτισμικής εξέλιξης.

Υποστηρίζεται η υπόθεση ότι η ψυχική οργάνωση, η δομή και οι διεργασίες του ατομικού υποκειμένου, πολύ περισσότερο οι οδύνες του, δεν μπορούν να κατανοηθούν ικανοποιητικά, ακόμη λιγότερο να ανακουφισθούν, παρά μόνο αν συσχετισθούν με το περιεχόμενο και τη λειτουργία που λαμβάνουν για άλλα υποκείμενα και αν ενταχθούν στα πλαίσια μέσα στα οποία τα υποκείμενα εγγράφονται ως συγκροτούμενα και ταυτόχρονα ως συνιστώντα στοιχεία και κρίκοι ενός ιστορούμενου πολύ-υποκειμενικού συνόλου.

***

Ο Μιχάλης A. Πέτρου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Είναι κλινικός ψυχολόγος και κοινωνικός ανθρωπολόγος, διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Lumière-Lyon 2. Εκεί δίδαξε στη δεκαετία του ’80, όπως και στις Ανώτερες Σχολές Ψυχιατρικών Νοσηλευτών, και εργάστηκε σε παιδοψυχιατρικά πλαίσια. Τις επόμενες δύο δεκαετίες εργάστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών σε πρόγραμμα αποϊδρυματισμού. Διετέλεσε στη συνέχεια επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου για παιδιά με αυτισμό «Το Περιβολάκι ΙΙΙ».

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά σε Ελλάδα και Κύπρο ως ψυχαναλυτής και αναλυτής, συντονιστής και επόπτης ομάδων. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, της International Psychoanalytical Association, της Société Française de Psychothérapie Psychanalytique de Groupe και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

22-05-2024
Οι πολίτες ρωτούν, ο Δήμαρχος, Θανάσης Μαμάκος απαντά - Πρεμιέρα για το Mayor Uncensored, με τον Λάκη Λαζόπουλο

-Πολιτισμός, Τουρισμός & Εξωστρέφεια στην ατζέντα της συζήτησης

Θα δούμε canoe kayak στον Πηνειό; Μήπως Food Festival στις όχθες του Πηνειού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις; Μπορεί η Λάρισα να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης; Πότε θα είναι έτοιμο το ΟΥΗΛ; Και τι θα γίνει επιτέλους με το Arena;

Όλα αυτά -και πολλά άλλα- περιλαμβάνονται στο πρώτο επεισόδιο του «Mayor Uncensored», της νέας σειράς video podcast που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024. Πρόκειται για μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ώστε να βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, απαντώντας στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους για όλα τα θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητά τους, αλλά και το μέλλον της πόλης. Τα ερωτήματά τους, οι πολίτες τα καταθέτουν σε ειδικό post, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές ενότητες, πάντα με επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Λάρισας. Σημαντικές προσωπικότητες της Λάρισας, από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης, του επιχειρείν, της κοινωνικής δράσης & ακτιβισμού, αναλαμβάνουν να γίνουν η ...φωνή των πολιτών, σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τον Δήμαρχο Λαρισαίων.

Πολιτισμός, Τουρισμός, Εξωστρέφεια

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο τρίπτυχο Πολιτισμός-Τουρισμός-Εξωστρέφεια, με καλεσμένο τον πιο γνωστό «Μήτσο» της χώρας: τον πολυτάλαντο και αγαπημένο Λαρισαίο, Λάκη Λαζόπουλο, που δίνει φωνή στα… αιτήματα του λαού, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα.

Οι κ.κ. Μαμάκος και Λαζόπουλος μιλούν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Λάρισας, την ένταξη του Πηνειού στη ζωή κατοίκων και επισκεπτών, τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενεί, αλλά και μπορεί να φιλοξενήσει στο μέλλον η πόλη, για το FC Arena και την αθλητική κουλτούρα της Λάρισας, το «Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ), την υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, την ανάπτυξη και προώθηση των μεγάλων φεστιβάλ της πόλης -Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Πηνειού, αλλά και το Larissa Coffee Show, που ανοίγει τις πύλες του σε λίγα 24ωρα.

Απολαύστε τη συζήτηση στους ακόλουθους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=hf5CzWRn6cw

https://open.spotify.com/episode/6PlGrI7Ov7xwLME0hHueRt?si=iXCgbSUqR22P6tZZ893T4w&nd=1&dlsi=ca9d67fae1d94e84

22-05-2024
Larissa Coffee Show: Το απόλυτο τριήμερο για τον καφέ έρχεται στη Λάρισα με δωρεάν συναυλίες και δυνατές συμμετοχές

- LIVA K, Μαραβέγιας-Μουζουράκης, DJ set, στο πιο επικό event της χρονιάς, με παρουσιάστρια τη μοναδική Ελένη Τσολάκη

- Γευσιγνωσία με μοναδικά χαρμάνια, masterclasses από κορυφαίους ειδικούς, γευστικοί συνδυασμοί γλυκών & η απόλυτη εμπειρία shopping προιόντων καφέ από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο

«Ραντεβού» στη Λάρισα, το τριήμερο 24, 25 & 26 Μαΐου, δίνουν οι απανταχού λάτρεις του καφέ, με την Κεντρική πλατεία της πόλης να γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης. Πρωταγωνιστές είναι όλοι οι συντελεστές του καφέ, μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι, καθώς και αλυσίδες καφέ, με δυναμική παρουσία και πολλές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους. Δωρεάν συναυλίες, με LIVA K, Κωστή Μαραβέγια-Πάνο Μουζουράκη και τους Λαρισαίους Djs, Βασίλη Μπέλλο και Γιάννη Καλλιμάνη, δίνουν τον ρυθμό σε τούτη τη μεγάλη γιορτή-αφιέρωμα στην κουλτούρα του καφέ, για πρώτη φορά πανελλαδικά, σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Ελένη Τσολάκη αναλαμβάνει την παρουσίαση της τριήμερης γιορτής και θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί –μαζί με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους- τον LIVA K, έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, την Παρασκευή 24 Μαΐου, σε μια μοναδική συναυλία που θα αφήσει εποχή! Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, οι Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης, που θα κάνουν χαμό σε ένα τρελό πάρτι, με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια. Την Κυριακή, 26 Μαΐου, οι Λαρισαίοι DJs θα μας κρατήσουν σε χορευτικούς ρυθμούς, ενώ η «αυλαία» του Larissa Coffee Show πέφτει με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων, που θα φωτίσουν τον ουρανό της Λάρισας.

Απόλυτος προορισμός

Μοναδικά χαρμάνια καφέ, masterclasses από κορυφαίους ειδικούς που αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά του καφέ, γευστικοί συνδυασμοί γλυκών, που συνοδεύουν το αγαπημένο ρόφημα, αλλά και η απόλυτη εμπειρία shopping προιόντων καφέ από τα μεγαλύτερα brands θα είναι στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών. Είναι μια μεγάλη γιορτή της πόλης, για την πόλη της Λάρισας, που στο επίκεντρό της βρίσκεται ο καφές, σαν επαγγελματικό προϊόν, σαν επιχειρηματική δραστηριότητα, σαν μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, σαν στοιχείο της κοινωνικότητας μιας πόλης που αναπνέει τη μυρωδιά του καφέ σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας.

Για τους μικρούς επισκέπτες, έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες, όπως τσουβαλοδρομίες, το κυνήγι του καφέ, με παρουσίαση και οργάνωση από την Άννα Μανιάτη και την Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας. Για τη διευκόλυνση των γονέων, έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία παιδότοπου.

Στο πλαίσιο του Larissa Coffee Show αναμένεται να πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων B2B (business-to-business), αλλά και B2C (business-to-consumer), στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Κεντρική πλατεία, με καλαίσθητες κατασκευές και περίπτερα, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες, σε μια μοναδική ανταλλαγή αρωμάτων, γεύσεων και εμπειρίας καφέ. Συμμετέχουν οι: Κιου Cafe, Carraro, SynCafe, De-tox, Ramblas, Coffee Island, Mikel, Lavazza, Κηποθέατρο, Corteze, Θεώνη, Lobster, Atlas Food Trade, Meka Quality Group, Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης.

Μέγας χορηγός είναι η Volton, ενώ μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το Open. Χρυσοί χορηγοί: Kafea Terra, CoffeeDeal, Αργυροί χορηγοί: Bruno coffee stores, ΔΕΛΤΑ, Βιολάντα, Franklin, Lariplast.

Αναλυτικά πληροφορίες στο: https://www.larissacoffeeshow.gr

Πρόγραμμα - Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ: 17.00 - 22.00

 • Έναρξη Larissa Coffee Show - Υποδοχή
 • Coffee Masterclasses
 • Γευστικές δοκιμές
 • Τελετή έναρξης
 • 20.00: DJ Party με τον LIVA K

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ: 10:00 – 22:00

 • Coffee Masterclasses
 • Γευστικές δοκιμές
 • Παιδικές δραστηριότητες - Τσουβαλοδρομίες: Παρουσίαση & Διοργάνωση: Άννα Μανιάτη κι η Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας
 • Παιδικές δραστηριότητες - Το Κυνήγι του Καφέ: Παρουσίαση & Διοργάνωση: Άννα Μανιάτη κι η Ομάδα της Δημιουργικής Πόρτας
 • Τουρνουά Τάβλι
 • 20.00: Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια και τον Πάνο Μουζουράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ: 10.00 - 21.00

 • Coffee Masterclasses
 • Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας
 • Γευστικές δοκιμές
 • The Waiter’s Race
 • Τουρνουά τάβλι (συνέχεια)

 • 18.00: Closing Party with Local DJs
 • Πυροτεχνήματα
21-05-2024
"Η λίμπιντο των αγγέλων" το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου παρουσιάζεται στη Λάρισα

“Η λίμπιντο των αγγέλων” το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου παρουσιάζεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 27 Μαϊου 2024 στις 20.00 στη Λογοτεχνική Γωνιά Λάρισας (Γαληνού και Φαρμακίδου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ και τις εκδόσεις  Γραφή.

 Για το βιβλίο, το οποίο είναι προτεινόμενο μυθιστόρημα για τα βραβεία “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” 2024, θα μιλήσουν οι:Θωμάς Ψύρρας, συγγραφέας και Ειρήνη Κόκκα, Κοιν. Κλιν. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Κορίνα (κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου) καλείται να διαχειριστεί έναν αληθινό εφιάλτη μετά από ένα περίεργο όσο και σπάνιο ατύχημα το οποίο την καθηλώνει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμόσει τη δικιά της κανονικότητα σ’ αυτή των «κανονικών» ανθρώπων και να πείσει ότι παραμένει μια κοπέλα που εξακολουθεί να έχει λίμπιντο, να κάνει όνειρα και να έχει τις ίδιες ανάγκες με τις συνομήλικές της. Χτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι, κάνει λάθος επιλογές, υποδύεται κόντρα ρόλους, μέχρι να καταλήξει στη μοναδική επιλογή, αυτή που είχε από την αρχή και που έχουμε όλοι μας: στη ζωή.

Ο συγγραφέας, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με ενσυναίσθηση και απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο αυτό θέμα, σπάει τα ταμπού και προτείνει να δούμε μέσα από τα μάτια της νεαρής αυτής κοπέλας -σχεδόν ενσωματώνοντάς μας στο παραλυτικό της κορμί- τον αγώνα που δίνουν αυτά τα άτομα προκειμένου να πείσουν ότι δεν είναι ασεξουαλικοί άγγελοι. Αντίθετα, παραμένουν ενεργοί στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι και το να αρνούμαστε τη σεξουαλική τους υπόσταση είναι σαν να αρνούμαστε την ίδια την ανθρώπινη φύση.

Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μια από τις ελάχιστες λογοτεχνικές απόπειρες –τουλάχιστον στην ελληνική βιβλιογραφία– να αναδείξει ένα ζήτημα που θεωρείται ταμπού παγκοσμίως: αυτό της σεξουαλικότητας στην αναπηρία. Τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια γίνονται, κατά κάποιον τρόπο, «αόρατα» και ακόμα πιο αόρατη γίνεται η ερωτική πραγματικότητα την οποία βιώνουν.

«Η λίμπιντο των αγγέλων» του Νίκου Μάντζιου από τις εκδόσεις Γραφή, είναι ένα μυθιστόρημα που έρχεται να ταράξει τις ήρεμες ζωές των αναγνωστών που θα το πάρουν στα χέρια τους.

Όμως όλα στη ζωή είναι θέμα επιλογών, και για την Κορίνα οι επιλογές είναι τραγικά λιγότερες.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νίκος Μάντζιος γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Σπούδασε μαθηματικά στη Ρώμη και άσκησε για χρόνια το επάγγελμα του φροντιστή. Παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, σεμινάρια συμβουλευτικής ψυχιατρικής, Αφηγηματικής Τέχνης και Δημιουργικής γραφής. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διερμηνεία στα Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Αγωγή και στην Αθλητική Αναψυχή και Ψυχολογία.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μαθηματικά σε δομές της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα οργανώνει και συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής και έχει ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το βιβλίο.

 Έχει εκδώσει: «Βλέπε οπισθόφυλλο», μικροδιηγήματα (Απόπειρα, 2017), «Θρύλοι και παραμύθια από την Μεσαιωνική Ισπανία» (Απόπειρα, 2018), «Βράδυ Τετάρτης», ανθολογία μικροδιηγήματος στην οποία συμμετείχε και έκανε και την επιμέλεια (Απόπειρα, 2018), «Ο εξομολόγος του Θεού», σπονδυλωτό μυθιστόρημα (Απόπειρα, 2019), το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα, «Ο φόβος της λευκής σελίδας», οδηγός λογοτεχνικής γραφής (Γραφή, 2022).

20-05-2024
Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων - Από σήμερα οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών μονάδων

Τις πόρτες της στους μικρούς πολίτες της Λάρισας ανοίγει η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων, από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου και ως τις 30 Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων προσκαλεί τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδικών σταθμών του δήμου, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στον χώρο της Βοτανικής Συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000 m2, με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Δ/νσης Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού & Περιαστικού πρασίνου της Δ/νσης Πρασίνου, κ. Χρήστο Μανούσιο, Περιβαλλοντολόγο, στα τηλέφωνα 2410-614637, 622956, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

20-05-2024
Ακύρωση παράστασης της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας «Zeppelin»

Ακυρώνεται λόγω ασθένειας ηθοποιού η θεατρική παράσταση «Οδός Νοταρά» της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας «Zeppelin», η οποία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 20-5-2024 & Τρίτη 21-5-2024 (ώρα 9.30μμ) στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος», στα πλαίσια του Φεστιβάλ που διοργανώνει το Θεσσαλικό θέατρο «Όλη η πόλη μια Σκηνή» Μάϊος - Ιούνιος 2024.

17-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 22/05/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2024
Παρουσίαση βιβλίου "Αόρατα Φτερά" της Μπέττυς Μαγρίζου

Το βιβλίο της Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο ΑΟΡΑΤΑ  ΦΤΕΡΑ παρουσιάζουν την Τετάρτη  22 Μαΐου  2024, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς, στις 19.30 στη Λογοτεχνική Γωνιά (Γαληνού και Φαρμακίδου).

Η συγγραφέας του μπεστ σέλλερ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΕΡΤ σε σειρά 8 επεισοδίων και παίζεται στο ERTFLIX και στο ERTFLIX  INTERNATIONAL, μας συστήνει το νέο της βιβλίο.

Τα Αόρατα Φτερά είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, που μπορεί να χαρακτηριστεί και αστυνομικό θρίλερ, με μια γρήγορη κινηματογραφική πλοκή και με πολλές ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα για την διαφορετικότητα, τη δικαίωση αλλά και την ιστορική αλήθεια. Έχει για  ηρωίδα του, την Εύα Καμπά, ένα ανάπηρο 15 χρονο κορίτσι , που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα και ζει  σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται την διαφορετικότητα, πόσο μάλλον τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  Το κορίτσι αυτό γίνεται  θύμα απαγωγής. Παρακολουθούμε κατά την διάρκεια της απαγωγής της τις σκέψεις της και τις αναδρομές της, στο «βαρύ» παρελθόν της οικογένειας της αλλά και της Ελλάδας . Ο ναζί λοχαγός  Άντολφ Χόρβαρτ, βρίσκεται χρόνια μετά τη λήξη του β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, μπροστά τους. Τι σχέση άραγε μπορεί να έχει με την απαγωγή της μικρής κοπέλας;

Για όλα αυτά θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας, ο ποιητής Κώστας Λάνταβος και ο συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο ποιητής και εκδότης της Θράκας Θάνος Γώγος.

Κείμενα θα διαβάσει η συγγραφέας, η οποία θα υπογράψει και τα βιβλία της.

17-05-2024
9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Δήμου Λαρισαίων

Το 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και o Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2024, στο Μύλο του Παππά.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει άφθονο κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους, θεματικές ξεναγήσεις, έκθεση φωτογραφίας , παραστάσεις στην αυλή του Μύλου και μια ολόκληρη ημέρα με κατασκευές στο Μουσείο Κούκλας.

Για έξι ημέρες στο Μύλο του Παππά, θα ζωντανέψει ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου με πλάσματα απίθανα, μοναδικά, παραμυθένια να μεταμορφώνονται σε μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 21/5

OPEN DAY ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

Το Μουσείο Κούκλας καλωσορίζει τους μικρούς επισκέπτες και γιορτάζει μαζί τους τα 40 χρόνια Τιριτόμπα ...όλη μέρα! 

Φτιάξε κι εσύ τη δική σου κούκλα για να παίζεις κουκλοθέατρο στο σπίτι και γνώρισε όλα τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου με μια μοναδική ξενάγηση.

Τα υλικά κατασκευής παρέχονται δωρεάν.

'Ωρες 09.00-21.00

Τοποθεσία : Μουσείο Κούκλας στο Μύλο του Παππά

Είσοδος ελεύθερη 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5

"Τιριτόμπα 40 χρόνια" ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ της Κατερίνας Λιάπτσιου 

Ένα οδοιπορικό στην ιστορία του Τιριτόμπα μέσα από 15 συλλεκτικές φωτογραφίες της δημιουργού. Κάθε φωτογραφία και μια κατάθεση ψυχής μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή του κουκλοθεάτρου, με την υπογραφή της φωτογράφου του Τιριτόμπα που σφραγίζει το χρόνο με την αιωνιότητα.

Την έκθεση θα συνοδέψουν συλλεκτικές κούκλες και σκηνικά αντικείμενα των δημιουργών του Τιριτόμπα Σοφίας Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου. 

Τοποθεσία Κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά 

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 22/5 ώρα 19.30 

Ωράριο λειτουργίας: 22/5-25/5 ώρες 10.00-13.00 & 19.00-21.00 και 26/5 ώρες 19.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 23/5

" Τικ και Τέλα - Ο Καινούριος φίλος" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα Κιβωτός Μύθων της Παραμυθοχώρας

Ο Τικ και η Τέλα φοράνε τα μαγιό τους, τα καπέλα τους και το αντηλιακό τους και ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία! Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ…Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα!

Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παραγεωργίου γεμίζουν με… άμμο, φύλλα, καπέλα και μαγιό τη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας! Με χειροποίητες κούκλες, χρωματιστά σκηνικά, μουσική και πολύ φαντασία ο Καινούργιος φίλος ζωντανεύει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ σε μια παράσταση που εμπλέκει διαδραστικά τα παιδιά, γίνεται αφορμή για σκέψη και συζήτηση ενώ μαζί χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Ώρες : 17.00-18.00 και 19.00-20.00

Τοποθεσία : Κουκλοθέατρο στο Μύλο

Ηλικίες : 2-6 ετών

Είσοδος ελεύθερη 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5

" Η Φεγγαρόσουπα" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα Θεάτρου Κούκλας Κοκου-Μουκλό 

Ο πονηρός μάγος Λοπωδύτ ανακατεύει στο τσουκάλι του μια θαυματουργή ...Φεγγαρόσουπα!

Όμως τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα και τα μαγικά του δεν πιάνουν. Ο πιστός βοηθός του είναι πάντα δίπλα του κάνοντας ένα σωρό γκάφες! Κάπως έτσι περνάει ο καιρός μέχρι τη στιγμή που δύο μικρά, γλυκύτατα, παράξενα πλασματάκια μπλέκονται στα πόδια του...

Άραγε θα καταφέρουν να μεταμορφωθούν πίνοντας τη μαγική Φεγγαρόσουπα; Θα καταφέρουν να γίνουν όπως οι άλλοι για να αποκτήσουν τους φίλους που τόσο ονειρεύονται;

Μία κωμική παράσταση καταστάσεων που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5

" Λυκουργο- μπερδέματα" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα ANTRALA PUPPET THEATER

Ο Λυκούργος είναι ένας καλοκάγαθος λύκος, αλλά πολύ γκαφατζής. Στο παραμύθι που κατοικεί, έχει προκαλέσει, άθελά του, μεγάλες ζημιές. Όλα ξεκινούν, όταν τον διώχνουν από το Λυκοχωριό και βρίσκεται μόνος στη βιβλιοθήκη, να περιπλανιέται από παραμύθι σε παραμύθι. Τι τον περιμένει άραγε στην πελώρια βιβλιοθήκη; Θα καταφέρει να βρει κάπου να μείνει; Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου που κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Στην παράσταση παίζουν 20 κούκλες και χρησιμοποιούνται τρεις τεχνικές κουκλοθεάτρου, όπως το θέατρο σκιών, οι μαριονέτες και οι μαρότες.

 Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5

" Τρεις...κι ο Αίσωπος!" ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

Από την ομάδα Μικρός Βορράς

Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώνονται επί σκηνής κάθε φορά σε διαφορετικούς χαρακτήρες, για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τέσσερις νέους μύθους του αγαπημένου μας παραμυθά: Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια, και Το Λιοντάρι και η Ποντικίνα.
Κάθε μύθος αναπαρίσταται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), ώστε να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

Στο έργο, έννοιες όπως η φιλία, η βία, ο ρατσισμός, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος της γνώμης και η αξία της εργατικότητας και της προνόησης αναδύονται μέσα από τις ιστορίες και φωτίζονται από τους ρόλους.

Οι ήρωες του έργου που είναι έντονοι και ακραίοι μέσα από τις καταστάσεις και τα βιώματά τους αναπλάθονται, διαμορφώνονται, εξελίσσονται, αλλάζουν και φέρνουν την ανατροπή στις σχέσεις τους, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τα πλάσματα που συμβιώνουν στο περιβάλλον τους.

Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

17-05-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας για την εκμίσθωση αναψυκτηρίου με εγκαταστάσεις MINI GOLF στο Πάρκο Αλκαζάρ
17-05-2024
Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας υποβολής Αιτήσεων για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων και για την Απογευματινή Ζώνη

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης και η  Διεύθυνση Παιδείας, αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες των συμπολιτών μας, θα επιδιώξουν και φέτος να καλύψουν στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης. Κύριο μέλημα είναι η δημιουργία  ενός  οικείου περιβάλλοντος όπου με τη συνδρομή έμπειρων παιδαγωγών και εξωτερικών συνεργατών θα υποστηρίζεται η εκπαίδευση, η  δημιουργικότητα και η ασφάλεια των παιδιών προωθώντας την ευημερία τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο ημερήσιο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών  της Διεύθυνσης Παιδείας εντάσσονται:

 • Καθημερινή φύλαξη και φροντίδα σε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον
 • Ισορροπημένη ημερήσια διατροφή από σύγχρονα μαγειρεία
 • Ιατρική παρακολούθηση από παιδιάτρους
 • Πρόγραμμα κολύμβησης
 • Μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Εκμάθηση ποδηλάτου και κυκλοφοριακής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς με επισκέψεις στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Αισθητική αγωγή
 • Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο
 • Εκδρομές, επισκέψεις στα Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης
 • Προγράμματα συνεργασίας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με Ιατρικό & Οδοντιατρικό Σύλλογο, με ΙΕΚ και άλλους φορείς
 • Φυσικές Επιστήμες και Αστεροσκοπείο (Ταξιδεύω στο διάστημα και κοιτάζω τα άστρα)
 • Εκδηλώσεις θρησκευτικού, εθνικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου
 • Συναντήσεις συνεργασίας γονέων- παιδαγωγών-Σχολές γονέων

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων και βρεφών στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2024-205 ξεκινάει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2024 και θα ολοκληρωθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/6/2024.

Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις  για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην απογευματινή ζώνη(5ος ΠΣ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1. Ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου : www.larissa.gov.gr ⟶ στο μενού e-υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας - Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2024-2025

Οδηγίες υπάρχουν στο site του Δήμου

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει!

2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024.  Δίνεται η δυνατότητα επιλογής πέντε (5) Παιδικών Σταθμών και η φιλοξενία των παιδιών σύμφωνα με την ηλικία τους κατανέμονται ως εξής:

 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ από 6 μηνών έως 2,5 ετών ⟶ 19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2022 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2023)
 • ΝΗΠΙΑ από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2022)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα  του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων 

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους δικαιολογητικό που θα χρειαστεί ο γονέας να καταθέσει, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Δήμου. (www.larissa.gov.gr)

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης και στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς μετά τις 19 Ιουλίου 2024

Αιτήσεις Β΄ περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι:

 • Πρωινή Ζώνη: Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-16:00
 • Απογευματινή Ζώνη: (5ος) Δευτέρα-Παρασκευή 16:45-21:15
17-05-2024
ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 - Δράσεις στο Μεζούρλο

Ενθουσιασμός και πλούσιες δράσεις στο Μεζούρλο για τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος - «Ενισχύουμε τη σχέση και την αγάπη της Λάρισας για τον αθλητισμό», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Με ενθουσιασμό και πλούσιες παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους η Λάρισα υποδέχθηκε τους αθλητές του ΔΕΗ-Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 2024, στο Μεζούρλο. Από νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που έδωσε δυναμικό «παρών» και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι η Λάρισα αποτέλεσε μέρος του ΕΤΑΠ-2 (Κατερίνη-Καρδίτσα), με το πελοτόν 120 αθλητών από 17 χώρες να πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό σπριντ, που χειροκροτήθηκε από τους θεατές που συγκεντρώθηκαν στον λόφο του Μεζούρλου.

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ - δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των  αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Αν για τη Δημοτική Αρχή, όλες οι μεγάλες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι ευκαιρίες να αναδείξει τον Δήμο και την πόλη, για τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους είναι μια ακόμη ευκαιρία να δείξουν τη μεγάλη αγάπη τους για τον αθλητισμό. Χρέος μας είναι να διατηρούμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό και να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, σε δήλωση του.

Από την πλευρά του «Cycling Greece», ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Λεβεντάκης, υπογράμμισε πως «θα έχουμε ανοιχτά ώτα στην περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως στον Δήμο Λάρισας. Βλέπω με πολύ μεγάλη έκπληξη τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, και πολύ θετική ενέργεια στον Δήμο σας, κάτι που μας δίνει χαρά και αφήνει στην πόλη της Λάρισας μια παρακαταθήκη. Και να είστε σίγουροι ότι θα απευθυνθούμε σε εσάς, γιατί βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί ξανά στην πόλη του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμμετοχή

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεν δίστασε να συμμετέχει στις δράσεις και τα αθλητικά δρώμενα που διοργανώθηκαν από την Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, μαζί με τις μικρές αθλήτριες και μικρούς αθλητές που έδωσαν το «παρών» στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι παρόντες στο Μεζούρλο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Θωμάς Ρετσιάνης, Φώτης Τζατζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Β΄θμιας Εκπαίδευσης, κ.Χρήστος Αγορίτσας, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ.Χρύσα Βουλγαράκη, κ.α.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024 ήταν:

- Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων

- “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων 

- Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας

- Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας

- “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ

- “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου

- “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας

- “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν

- “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»

- Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα

- Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

- Λειτουργία Info Point

17-05-2024
Συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά»

Πανελλαδικό «άνοιγμα» επιχειρεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα - «Δυναμική η επανασύνδεση της Λάρισας με την πολιτισμική της κληρονομιά», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

«Η Λάρισα επανασυνδέεται δυναμικά με την πολιτιστική και πολιτισμική της κληρονομιά, συνομιλεί με το ιστορικό της παρελθόν και βάζει στέρεα θεμέλια για το μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, κ.Θανάσης Μαμάκος, στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Πινακοθήκη, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. 

«Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για το κοινό -κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας- να γνωρίσουν και «θησαυρούς» του Μουσείου, που δεν έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί, σε έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο διάλογο με έργα ιδιωτών και καλλιτεχνών που έχουν προσφερθεί, με πρωτοβουλία της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του κ.Στεφανίδη, για να ενισχύσουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.

Η Δημοτική μας Πινακοθήκη, με διαρκή εξέλιξη και τεράστια προσφορά στην εικαστική αισθητική παιδεία όλων των Λαρισαίων -και όχι μόνον- είναι ένας πολύβουος οργανισμός παραγωγής πολιτισμού, με πολλαπλό ρόλο ευαισθητοποίησης, προσφοράς γνώσης, καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και διαλόγου με τους πολίτες. Είναι ένα πραγματικό διαμάντι για την πόλη και τον Δήμο μας, στην αξία του οποίου όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε με σοβαρότητα, ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης. Σας καλώ όλες και όλους στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο, για μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης, διασύνδεσης και διαλόγου με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και τους πολύτιμους θησαυρούς της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Νέα αρχή και «άνοιγμα»

Για νέα αρχή στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου, αλλά και για το «άνοιγμα» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας σε πανελλήνια κλίμακα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος, κ.Αικατερίνη Κόσσυβα.

«Η Πινακοθήκη μας συμμετέχει με χιλιάδες μουσεία όλου του κόσμου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τρόπο πανηγυρικό: με μία μεγάλη έκθεση έργων, «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», από τις συλλογές της Πινακοθήκης μας και από δωρεές, την επιμέλεια της οποίας έχει ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης και με ποικίλες δράσεις που στοχεύουν στη συμμετοχή των πολιτών και στον προβληματισμό για τη βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα του Μουσείου. Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου μας. Το πάντρεμα σ’ αυτή την έκθεση έργων από τις συλλογές του Μουσείου μας με 26 έργα-δωρεές καλλιτεχνών και ιδιωτών από όλη την Ελλάδα μαζί με το χρησιδάνειο του κ. Παπαγιάννη, σηματοδοτεί το άνοιγμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας σε πανελλήνια κλίμακα. Η Πινακοθήκη ξεπερνά τα όρια της πόλης, γίνεται κτήμα όλων αυτών που καταθέτουν ένα έργο τους, ένα κομμάτι της ψυχής τους», τόνισε, μεταξύ άλλων η κ.Κόσσυβα.

Βιωσιμότητα και προσβασιμότητα

Στα μηνύματα της βιωσιμότητας και της προσβασιμότητας, καθώς και της αειφορίας, που διαχέονται στο ευρύ κοινό μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης, αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, η κ.Κόσσυβα. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτό τον εορτασμό και να καλέσω τους πολίτες της Λάρισας να συμμετάσχουν σ’ όλες τις δράσεις, στα εγκαίνια της έκθεσης και στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης με θέματα που θα συμβάλουν στον προβληματισμό για το μέλλον των Μουσείων και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων τους στα πλαίσια της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Στόχος μας είναι τα μηνύματα της προσβασιμότητας και της βιωσιμότητας να φθάσουν σ’ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να αξιοποιηθεί ο προβληματισμός αυτός για το καλό της πόλης και του Πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Εξωστρέφεια και συνέργειες

Στην ανάγκη ενίσχυσης του Μουσείου με προσωπικό, καθώς και στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, κ.Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός Τέχνης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι η εξεύρεση επιπλέον εκθεσιακών χώρων, ώστε να αναδειχθεί στην πλήρη του έκταση ο πλούτος της Συλλογής Κατσίγρα -«που είναι η πιο σημαντική μετά τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης», καθώς και οι κοινές παραγωγές με Μουσεία άλλων πόλεων, όπως της Ρόδου. Αναφερόμενος στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο, ο κ.Στεφανίδης υπογράμμισε πως «όλα τα έργα έχουν μικρές “εκπλήξεις”. Περιμένουμε τον κόσμο, να έρθει να δει τα έργα, να τα σχολιάσει», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, τέλος, πως οι δωρεές αυτές αποτελούν ένα πρώτο βήμα, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες -«έχουμε έρθει εδώ για να πάμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα ένα βήμα πιο πέρα -και το θέλουμε και το μπορούμε, σας βεβαιώ», τόνισε. Να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν και τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, Δημήτρης Ζουρούδης, Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 18/5/2024

- Δράση του Ελεύθερου Εργαστηρίου - Γνωριμία με το έργο «Λαύριο» του Κωνσταντίνου Μαλέα, ώρα 10:30

- Παρουσίαση βίντεο με τίτλο «Κλιματική αλλαγή … ώρα για δράση», ώρα 11:00

- Κοινή Δράση των Μουσείων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024 “Ανακαλύπτω τη Λάρισα των Μουσείων”, ώρα 13:00

- Εγκαίνια έκθεσης έργων από τις συλλογές της Πινακοθήκης και από δωρεές με επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη υπό τον τίτλο «Το άγνωστο αριστούργημα; Δωρεά», ώρα 19:00

Κυριακή 19/5/2024

Ημερίδα με τίτλο “Πώς το έργο τέχνης αποτελεί πηγή δια βίου γνώσης και συνεχούς ευαισθητοποίησης”, ώρα 11:00

Ομιλητές:

«Η βιωσιμότητα των μουσείων», Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος & Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

“Ενισχύοντας την ποιότητα των εμπειριών και τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στα μουσεία και στην τέχνη” , Χαρά Κανάρη, Μουσειοπαιδαγωγός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Επίκουρη Καθηγήτρια, ΑΠΘ

Διάλειμμα

«Η σύνδεση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Πινακοθήκης με την Μπιενάλε  Λάρισας-Νέα Ελληνική Σκηνή», Δημήτρης Ζουρούδης, Καθηγητής Ζωγραφικής, Πρόεδρος ΤΕΕΤ ΣΚΤ ΑΠΘ, Μέλος της K. E. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

«Είναι αυτό τέχνη; – Οι εικαστικές τέχνες στην εποχή των comics και των βιντεοπαιχνιδιών και ο ρόλος των μουσείων στο νέο αυτό πολιτισμικό τοπίο», Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Ζωγράφος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της Κ. Ε. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

16-05-2024
Ενημέρωση για τη διαδικασία απαλλαγής από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα, λόγω της πλημμύρας από τη θεομηνία Daniel

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων πλημμυροπαθών, για απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα, εξαιτίας της πλημμύρας από τη θεομηνία Daniel, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, είχε αποφασίσει ομόφωνα (αρ. απόφασης 515/2023):

Την απαλλαγή για 2 χρόνια, από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κακοκαιρίας “Daniel” της εβδομάδας 4/09/2023 με 10/09/2023 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, με βάση τον αριθμό απογραφικού δελτίου αυτοψίας κτηρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., και έχει γίνει δεκτή η αίτησή τους από το arogi.gov.gr, καθώς και τα υπόγεια των ακινήτων που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, κατόπιν βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δικαιολογητικά

Ειδικότερα τα υποχρεωτικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Τελευταίος Λογαριασμός Ηλεκτρικής Ενέργειας (και οι 2 όψεις)
 2. Δελτίο αυτοψίας κτιρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
 3. Αποδοχή αίτησης από το arogi.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

16-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) - Παρασκευή 17/05/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-05-2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΗΝΕΣ (ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΟΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 31ης/10/2024) ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανακοίνωση

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση

Υποβολή αιτήσεων: από την 17η/05/2024 έως και την 24η/05/2024

16-05-2024
Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2024-2025

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Διαβάστε το ειδικό Πληροφοριακό Δελτίο Εγγραφής Νηπίων

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, λειτουργούν σε πρωινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 07:00 π.μ.-16:00 μ.μ., και έως 2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων σε απογευματινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 16:45 μ.μ.- 21:15 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση λειτουργίας Παιδικού Σταθμού είναι η ελάχιστη εγγραφή 12 νηπίων, σε διαφορετική περίπτωση θα αναστέλλεται η λειτουργία του.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντων από 1/1/2021 έως 28/2/2024, και συγκεκριμένα:

 • Για Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας – Τμήμα Ειδικής Αγωγής (27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης) παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση –  γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024.
 • Για Βρεφικό Σταθμό (19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί) παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 ετών, γεννηθέντα από 1/1/2022 έως 28/2/2024
 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό (3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024
 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό ( 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) παιδιά από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2023
 • Για Παιδικό Σταθμό (9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί) από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2022

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για τη σχολική περίοδο 2023-2024 αρχίζει στις 17/5/2024 και ολοκληρώνεται στις 7/6/2023. Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις για τη φιλοξενία των παιδιών την απογευματινή ζώνη (5ος ΠΣ).

Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρά.

Β. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε λαμβάνεται υπόψη!

2) Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες 08:30 πμ έως 14:00 μμ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραλαβή της αίτησης γίνεται μόνο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ελλιπής αίτηση δεν γίνεται δεκτή!

Γ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση Εγγραφής & Έντυπο μοριοδότησης που διατίθενται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ή μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ:

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης που θα εκδίδεται από το gov.gr από τον ίδιο το γονέα

3. Πιστοποιητικό Υγείας συμπληρωμένο από Παιδίατρο που διατίθεται στους Παιδικούς Σταθμούς ή μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ:

4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα

5. Βεβαίωση εργασίας

 • Για εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα: πρόσφατη βεβαίωση από την Υπηρεσία
 • Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: πρόσφατη βεβαίωση εργοδότη καθώς KAI αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του τελευταίου εξαμήνου ή πρόσφατη αναγγελία πρόσληψης έως 30/4/2024.
 • Για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους: αντίγραφο της δήλωσης επιτηδεύματος της ΔΟΥ KAI βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η ενεργή ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ή του αυτοαπασχολούμενου με τελευταία ημερομηνία έναρξης 30/4/2024.
  Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων
 • Για τους ανέργους: βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
  Εάν η μητέρα είναι άνεργη θα προσκομίζεται ΜΟΝΟ η βεβαίωση ανεργίας της μητέρας. ΔΕΝ απαιτείται βεβαίωση εργασίας του πατέρα.
 • Για γονείς που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή σε άλλα προγράμματα: α) αντίγραφο απόφασης και υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος β) βεβαίωση από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος.

Δ. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Για γονέα ή παιδί με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια (με αναπηρία 50% και άνω): Ιατρική γνωμάτευση από Κρατικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Ασφαλιστικό Οργανισμό ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (Κ.Ε.Π.Α.) ή από άλλη αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία.
 2. Για γονέα φοιτητή: Βεβαίωση τελευταίου εξαμήνου από τη Γραμματεία της Σχολής που φοιτά είτε πρόκειται για προπτυχιακό είτε για μεταπτυχιακό φοιτητή.
 3. Για γονέα στρατευμένο που εκτίει τη θητεία: Βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής υπηρεσίας.
 4. Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση: Διαζευκτήριο και απόφαση επιμέλειας.
 5. Για μονογονεϊκή οικογένεια: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Υπεύθυνη Δήλωση μονογονέα.
 6. Για γονείς αλλοδαπούς από τρίτες χώρες: Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής είναι η άδεια νόμιμης διαμονής του αιτούντος γονέα.

Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΚΡΙΤΗΡΙΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜΟΡΙΑ
Εργασιακή ΑπασχόλησηΕργαζόμενη Μητέρα
Εργαζόμενοι και οι 2 γονείς
50 μόρια
60 μόρια
Οικογενειακό Εισόδημα

0€ – 8.800€
8.801€ – 20.550€
20.551€ – 30.000€
30.000€ και άνω

40 μόρια
30 μόρια
20 μόρια
10 μόρια
Οικογενειακή ΚατάστασηΚατάσταση Χηρείας
Μονογονεϊκή οικογένεια
Διαζευγμένοι ή σε διάσταση
Στρατευμένος γονέας
Γονείς σπουδαστές ή Φοιτητές
Γονέας ή τέκνο ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%
Πολύτεκνοι
20 μόρια προσαυξανόμενα κατά 10 μόρια για επιπλέον κατηγορία και όχι πάνω από 30 μόρια στο σύνολο
Αριθμός Τέκνων ΟικογένειαςΜέχρι 2 τέκνα
3 τέκνα και άνω

5 μόρια ανά τέκνο
10 μόρια (από το 3ο τέκνο και άνω)

Δελτίο ΑνεργίαςΈνας Γονέας με Δελτίο Ανεργίας
Δύο Γονείς με Δελτίο Ανεργίας

20 μόρια

40 μόρια

Επανεγγραφή παιδιού στον ίδιο Παιδικό Σταθμό10 μόρια

Επανεγγραφή θεωρείται η εγγραφή παιδιού σε παιδικό Σταθμό μέχρι και 31 Μαρτίου 2023.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον πίνακα κατάταξης τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά είναι:

 • Αριθμός τέκνων οικογένειας
 • Τα κριτήρια ως προς την οικογενειακή κατάσταση (γονιός ή παιδί ΑΜΕΑ, κατάσταση χηρείας κ.λ.π.)
 • Οικογενειακό εισόδημα

Ζ. ΤΡΟΦΕΙΟ

 • Το καταβαλλόμενο τροφείο είναι μηνιαίο και καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα στην Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού που φιλοξενείται το νήπιο ή το βρέφος.
 • Ανεξαρτήτως παρουσιών το τροφείο θα καταβάλλεται.
 • Τα καλυπτόμενα τροφεία από Οργανισμούς ή Ασφαλιστικούς φορείς ( Ι.Κ.Α., ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Τράπεζες, κ.α.) είναι αυτά που δικαιολογούν οι Οργανισμοί ή Ασφαλιστικοί Φορείς.
 • Πολύτεκνοι με τέσσερα (4) παιδιά και με εισόδημα μέχρι 20.550,00€ απαλλάσσονται του οφειλόμενου τροφείου. Άνω των 20.550,00€ για το πρώτο παιδί θα πληρώνει 25,00€ το μήνα και για τα υπόλοιπα παιδιά το 50%.
 • Όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν προκαταβολικά τροφεία περισσοτέρων μηνών προς διευκόλυνση των ιδίων και της Διεύθυνσης.
 • Γονέας με δύο (2) ή τρία (3) παιδιά, που φιλοξενούνται στον σταθμό, πληρώνει για το πρώτο παιδί το 100% του τροφείου που αντιστοιχεί στην κατηγορία εισοδήματος και για το δεύτερο και τρίτο το 50%.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται, η Διεύθυνση να απαλλάσσει από το τροφείο τους γονείς μετά από συνεκτίμηση αντιστοίχων παραστατικών στοιχείων και μετά από έκθεση κοινωνικής έρευνας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τεκμηριωμένη πρόταση της Προϊσταμένης του Παιδικού Σταθμού και την επικύρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΡΩΪΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΡΟΦΕΙΟ
0€ - 5.869€0€
5.870€ - 8.804€25€

8.805€ – 11.739€

30€
11.740€ - 14.674€40€
14.675€ - 17.608€50€
17.609€ - 20.550€60€

20.551€ και άνω

70€

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΡΟΦΕΙΟ
0€ - 25.000€0€

25.000€ και άνω

30€

Εισόδημα θεωρείται οποιοδήποτε εισόδημα προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες, εκμίσθωση ακινήτων, εμπορικές και γεωργικές δραστηριότητες καθώς επίσης και εισοδήματα που προέρχονται από τεκμαρτό προσδιορισμό ή κάθε άλλο εισόδημα που δεν φορολογείται ή φορολογείται αυτοτελώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν με σειρά προτεραιότητας τουλάχιστον πέντε (5) Παιδικούς Σταθμούς για την πρωϊνή ζώνη. ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

Η. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι οριστικοί πίνακες επιλογής παιδιών, θα ανακοινωθούν στα γραφεία της Δ/νσης, και τους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς, σε συνάρτηση με τη μοριοδότηση, τη δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών, τις πολλαπλές επιλογές που δηλώνονται σε κάθε αίτηση.

Ο Δήμος θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2022-2023» της ΕΕΤΑΑ.

Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να προσέλθουν για την κατάθεση των voucher και την υπογραφή σύμβασης σύμφωνα με τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ.

Θ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις Β΄ Περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

16-05-2024
Εκπαιδευτική δράση - «Ταξιδεύοντας στη δική μας Λάρισα με το φακό του Τάκη Τλούπα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μ Ν Ράπτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων οργάνωσαν εκπαιδευτική δράση για τους μικρούς μαθητές του, με τίτλο «Ταξιδεύοντας στη δική μας Λάρισα με το φακό του Τάκη Τλούπα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μύλου του Παππά, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού μνημείου της πόλης μας. Περιλάμβανε την παρουσίαση φωτογραφιών του αείμνηστου Λαρισαίου φωτογράφου από την κόρη του, την κ. Βάνια Τλούπα, επίσης φωτογράφο, αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια διάδρασης σχετικά με το θέμα, στα οποία συμμετείχαν οι μικροί μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, ο κ. Θωμάς Ρετσιάνης.

16-05-2024
"Τιριτόμπα 40 χρόνια" - Έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Λιάπτσιου

"Τιριτόμπα 40 χρόνια" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της Κατερίνας Λιάπτσιου που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024, στις 19.30 στον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην ιστορία του Τιριτόμπα μέσα από 15 συλλεκτικές φωτογραφίες της δημιουργού. Κάθε φωτογραφία και μια κατάθεση ψυχής μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή του κουκλοθεάτρου, με την υπογραφή της φωτογράφου του Τιριτόμπα που σφραγίζει το χρόνο με την αιωνιότητα.

Την έκθεση θα συνοδέψουν συλλεκτικές κούκλες και σκηνικά αντικείμενα των δημιουργών του Τιριτόμπα Σοφίας Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου.

16-05-2024
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας (Apis Era) στις 19 και 20 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη διατροφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις για παιδιά, εργαστήρια και πωλήσεις προϊόντων μελισσοκομίας και άλλων αγροτικών προϊόντων που η μέλισσα συνεισφέρει με την επικονίαση της. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και να δοκιμάσουν ποικιλίες μελιού από την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πάρκο Αλκαζάρ μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον για τις μέλισσες, όπου θα γίνει και η απονομή των μεταλλίων για τον αγώνα δρόμου προς τιμήν της μέλισσας. Επίσης, θα στηθεί σκηνή για τη διεξαγωγή stand-up comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαιμάκο, ενώ θα ακολυθυήσει χορός στους ρυθμούς Banda Entopika.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θεσσαλίας (Apis Era) στον ακόλουθο σύνδεσμο όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα: https://www.facebook.com/events/404763439188394?locale=el_GR

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Μαΐου

BeeDay24 – Μία γιορτή για την ημέρα της Μέλισσας
Έναντι του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, Λάρισα
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Μαΐου

18:00 Αγώνες δρόμου

Παιδικός 1χλμ, έναρξη 18:00.
Ενηλίκων 5χλμ, έναρξη 18:30.
Αφετηρία έναντι κηποθεάτρου.

18:30 Δραστηριότητες

Ενημέρωση από τα μέλη της Apis Era.
Παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικές με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ “Η Κιβωτός της Σοφίας”.

19:30 Comics

Παρουσίαση του Comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις Εκδόσεις του Κάμπου σε συνεργασία με την Apis Era.

20:00 Stand up comedy

Μια κωμική performance από τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα - Μπαϊμάκο.

21:00 Banda Entopica

Οι Banda Entopica κλείνουν την πρώτη ημέρα της γιορτής με ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού.

Δευτέρα 20 Μαΐου

10:00 Ενημέρωση μαθητών
Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και μοιρασιά του Comic «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι». Η ενημέρωση θα γίνει έναντι του κηποθεάτρου.

16-05-2024
Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής στον Μύλο του Παππά

«ΜΙΛΑ... It's OK!» είναι ο τίτλος του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα με ώρα έναρξης 15:30. Το Φεστιβάλ αξιοποιεί τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης για να ενθαρρύνει τις ανοιχτές συζητήσεις για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας και επιδιώκει να οικοδομήσει μια κοινότητα η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία. Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Βιωματικά εργαστήρια: urban street art, εικαστική ψυχοθεραπεία, δραματοθεραπεία, φωτογραφία, brave talk

Ομιλίες: Για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, από ειδικούς και άτομα που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες προκλήσεις

Ενημερωτικά περίπτερα: Οργανώσεις θα παρέχουν πληροφορίες και υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη

Μουσική συναυλία: Με τη συμμετοχή γνωστών hip hop καλλιτεχνών.

Τα βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Φεστιβάλ προωθούν τη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση και τη συμμετοχή στην κοινότητα,  διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια και να δηλώσετε δωρεάν τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/hixHYmatsd

Στη μεγάλη hip hop συναυλία που θα ξεκινήσει στις 20:00, θα τραγουδήσουν οι αγαπημένοι ράπερ Long3, Ζήνων, The VoCults, Teaser, Mistline X Raw. Στα decks θα βρίσκεται ο Padu και ο Gus.


Φορέας Υλοποίησης: Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Σε συνεργασία με: Action Εστί | Artist & Event Management
Υπό την αιγίδα: Δήμος Λαρισαίων
Με την υποστήριξη: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων
Με τη δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια:https://www.epapsy.gr/mila-its-ok-festival-psyxikis-ygeias-mou/

 

16-05-2024
«Βελονιές Παράδοσης» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Η περιοδική έκθεση «Βελονιές Παράδοσης», εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 11:00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στην οδό Γ. Γουργιώτη (πάροδο οδού Φαρσάλων). Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει κεντήματα από όλη την Ελλάδα, φιλοτεχνημένα με διάφορες βελονιές και σχέδια. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η παραδοσιακή αυτή τεχνική με έμφαση στη χρήση των χειροποίητων κεντημάτων για τον στολισμό της παραδοσιακής και αστικής κατοικίας.

Η έκθεση έχει συλλογικό χαρακτήρα καθώς πέρα από τα κεντήματα από τις συλλογές του Μουσείου θα παρουσιάζονται και έργα από από ιδιωτικές συλλογές έπειτα από πρόσκληση που απηύθυναν το περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός και το Μουσείο. Στην έκθεση θα εκτίθενται ενδεικτικά εργόχειρα από μέλη της Ισραηλιτικής κοινότητας καθώς και από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.

Τα κεντημένα χειροτεχνήματα γίνονται εκθέματα και θα παρουσιαστούν ως σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κοινωνία και όχι μόνο, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα βιώσουν επιπλέον μια πρωτοποριακή εμπειρία χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας. Το μουσείο θα ζωντανέψει τα παραδοσιακά κεντήματα μέσω ψηφιακής ολογραμματικής αναπαράστασης. Η νέα αυτή τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε δύο κεντρικές εγκαταστάσεις εντός του μουσείου, προσφέροντας στους επισκέπτες την δυνατότητα εμβύθισης στην τέχνη του κεντήματος.

Με τη χρήση προβολικών μηχανημάτων, οι εικόνες και τα σχέδια των κεντημάτων αποκτούν όγκο και κίνηση, δημιουργώντας ένα ζωντανό οπτικό θέαμα που είναι όχι μόνο εντυπωσιακό αλλά και εκπαιδευτικό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα κεντήματα όπως ποτέ άλλοτε, παρατηρώντας τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους με έναν πλήρως αλληλεπιδραστικό τρόπο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Επιμέλεια έκθεσης: Φανή Καλοκαιρινού-Επιστημονική Υπεύθυνη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας
Διάρκεια: Έως τον Νοέμβριο 2024

Η έκθεση περιλαμβάνει κεντήματα από τις εξής συλλογές: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Ισραηλιτική κοινότητα –Συναγωγή Λάρισας -Λεβή Αλέγρη, Μαγρίζου Μπέττυ, Μωυσή Ρίτα-, Λύκειο Ελληνιδων Λάρισας -Θέλμα Ζητονούλη- , Αντωνούλη Μαρία, Αργυροπούλου Θωμαή ,Βλαχοπαναγιώτου- Μπατάλια Αικατερίνη, Γεωργάκη Θεοδώρα, Ευσταθίου Ζωή Κακογιαννάκη Ευφροσύνη, Καλοκαιρινού Ασπα , Καππέ Αντωνία, Καππέ Σταματία, Καραμανέ Αικατερίνη – (Ειρήνη), Καρανίκα Φώφη, Κόκα Ειρήνη, Κότση Κωνσταντίνα , Κούρτη Εύα, Κυρίτση Χρυσούλα, Κωστάντου Αγγελική, Μεγαλοοικονόμου Σοφία, Μιχαηλίδου Μαρία, Μπέσιου Αριστέα, Μπλιούκα Ελένη, Μυλωνά Άννα, Πολέζε Χριστίνα Ρουστανη Νατασα, Στεργιούλα Γιούλα, Τσικαντέρη Ελισαβετ, Φίκα Ολυμπία, Χαλκιοπούλου Παρθενία, Χασάπη Χριστίνα.

16-05-2024
Συνεδριάζει την Τρίτη 21 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Πάνελ διαλόγου υποψήφιων Ευρωβουλευτών, Εισηγήτρια: Σαπουνά Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 2. Εκπαιδευτική Κινητικότητα στην Suceava από το Καινοτομία, Εισηγήτρια: Παπανδρέου Αθηνά, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 3. Σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από το ΕΚΑΒ, Εισηγήτρια: Κάκκα Πολυξένη, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 4. 50 Χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο / Επετειακή έκθεση – Τομέας Πολιτισμού, Εισηγήτρια: Πρεβέντη Εβελίνα, Συντονίστρια Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού
 5. Επίσκεψη στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή / Ενημέρωση και ενίσχυση της αγροτικής παιδείας – Τομέας Παιδείας,  Εισηγητής: Οικονόμου Νικόλαος-Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας
 6. Ποδηλατάδα Νεολαίας / Ποδηλατώντας στο στορικό Κέντρο της Λάρισας – Τομέας Αθλητισμού, Εισηγήτρια: Κάκκα Πολυξένη, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 7. Πρόταση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, Εισηγήτρια: Μακρυδάκη Βασιλική, Συντονίστρια Επιτροπής Ψυχικής Υγείας
 8. Συμμετοχή-Σύμπραξη με τον οργανισμό Digital Child Rights για την ενημέρωση και προστασία των παιδιών από το διαδίκτυο, Εισηγητής: Τσάτσος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
 9. Ένσταση της απόφασης αρ.12 από το υπ ́αριθ. 3/2024 της 4ης-04-2024, Εισηγητής: Γκανταίφης Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας

16-05-2024
Παρουσίαση ποιητικής ανθολογίας στον Μύλο του Παππά

H ποιητική Ανθολογία «Λευκό Γαρύφαλλο - Τιμή στη Μητέρα», παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και την Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. (ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ).

Θα μιλήσουν για το έργο τους και θα απαγγείλουν οι ποιήτριες της Ανθολογίας: Καρακασίδου Άννα - Μπαρδάνη Δήμητρα Παρώνη Χαρούλα - Συροπούλου Ευαγγελία.

16-05-2024
Λάρισα: Συναρπαστικό σπριντ στο Μεζούρλο και παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024

«Ραντεβού» στο Μεζούρλο δίνουν αθλητές και κοινό, σήμερα το μεσημέρι, για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2024. Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση και υποδέχεται ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο οποίο μετέχουν 120 αθλητές από 17 διαφορετικές χώρες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, που έχει οργανώσει η Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης, από τις 2 μ.μ.

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και Σανδράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Υγείας -οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης.

Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 • Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 • “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 • Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 • Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 • “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 • “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 • “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 • “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 • “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα
 • Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
 • Λειτουργία Info Point

Μετακινήσεις

Για τη διευκόλυνση μετακίνησης του κοινού, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά των πολιτών, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Να σημειωθεί ότι για όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν στο Μεζούρλο (χωρίς να χρησιμοποιήσουν αστικό), προκειμένου να συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, η προσέγγιση στο σημείο θα γίνεται μόνον πεζή, με κάθετη διέλευση από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων και μόνο από την οδό Δαβάκη -σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, από τις 2 μ.μ. και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή και τις παράλληλες δράσεις:

https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/2o-etap

Διακοπή μαθημάτων

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εναλλακτικές διαδρομές

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (16-05-2024), στη Λάρισα, κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, θα ισχύσουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Από ώρα 14:00 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της.
 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δ.Κ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δήμος Λαρισαίων).
 • Στην οδό Παπάγου(Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης (Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης(Κολυμβητήριο) και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και της Κ. Σανδράκη.
 • Στην οδό Κ. Σανδράκη,το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό της ΔΕΥΑΛ σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΔΕΥΑΛκαι στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Κ. Σανδράκη και της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην οδό Λαγού το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων και της Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην Περιφερειακή Τρικάλων, στο τμήμα αυτής από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων έως τη συμβολή της με την οδό Δέσπως Διαμαντίδου, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο AEL FC ARENA και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Περιφερειακής Τρικάλων και της οδού Καντώνια.
 • Στην οδό Καντώνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Υγείας, σε όλο το μήκος του.
 • Στην οδό Υγείας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσης και το τμήμα αυτού από την ανώνυμη οδό παραπλεύρως του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έως την οδό Καρδίτσης.

Από ώρα 14:30 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας, στο τμήμα αυτής από την οδό Γ. Παπανδρέου έως την χ/θ 23 (δ-ση Βούναινα) το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσα και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο, πλην του τμήματος από την δ-ση Μεσσοράχης έως την διασταύρωση Ελευθερές στο οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυ­κλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές:

https://www.astynomia.gr/2024/05/14/14-05-2024-kykloforiakes-rythmiseis-sto-plaisio-tou-diethnous-podilatikou-gyrou-elladas-2024-tin-pebti-16-05-2024-kai-tin-paraskevi-17-05-2024-stis-perifereiakes-enotites-larisas-kai-karditsas/

16-05-2024
Ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον»

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Είναι γεγονός ότι η Λάρισα αλλάζει! Μετασχηματίζεται κι αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε πληθυσμό, υποδομές, υπηρεσίες, επενδύσεις και οικονομικούς δείκτες και ταυτόχρονα μεγαλώνει, όχι μόνο σε μέγεθος,  αλλά και σε φιλοδοξίες και όραμα.

Σε αυτό το περιβάλλον διαρκούς εξέλιξης, νέες ανάγκες έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό και καινούργιες προοπτικές σηματοδοτούν τον ορίζοντα: «Ποιες είναι οι προκλήσεις του αύριο;», «Πώς καθοδηγούμε την αλλαγή;», «Πώς γεφυρώνουμε το παρελθόν και με ποιον τρόπο διαμορφώνουμε τις νέες συνθήκες μιας βιώσιμης, συνεκτικής, συμπεριληπτικής και ανθρώπινης πόλης που επιδιώκει να ξεπεράσει την εσωστρέφεια των εσωτερικών συνόρων;».

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον όπου οι εκκολαπτόμενες ιδέες και οι αναδυόμενες λύσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης προόδου και προαγωγής πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Λάρισας. Μιας πόλης που όχι μόνο ακούει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά, προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί.

Τους βασικούς ομιλητές θα πλαισιώνουν σε τέσσερις θεματικές συνεδρίες διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τεχνών και των επιστημών, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες.

Αναλυτικότερα οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές είναι οι εξής:

 • Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 • Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 • Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης
 • Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού
 • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
 • Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
 • Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων
 • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ
 • Θεόφιλος Καραχάλιος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Υπ. Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ
 • Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής ΓΝΛ, πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
 • Ιωάννα Καραβάνα, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας
 • Αλέξανδρος Τσάτσος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων
 • Βασιλική Στεργιούλα, Τοπογράφος - Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ
 • Μυρτώ Παπαθανασίου, Διεθνής Σοπράνο
 • Χρήστος Παπανικολάου, Εικαστικός

Τις συνεδρίες θα συντονίζουν οι: Σωτήρης Πολύζος, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής TRT, Γιώργος Ρούστας Δημοσιογράφος εφημερίδα "Ελευθερία", Ντίνος Κόκκινος Πρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων – ΣΗΠΕ. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.events.eleftheria.gr

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: EXALCO, ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΤΕΔΡΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, MIKEL,

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: AKUO ENERGY, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε

16-05-2024
5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας από τη χορωδία «Ευεστώ»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Χορωδία «Ευεστώ» διοργανώνουν την 5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τώρα που είναι Άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν» την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 11:30 το πρωί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθουσα συναυλιών θέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της χορωδιακής μουσικής, που αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, θα λάβουν μέρος αξιόλογα φωνητικά σύνολα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 Κάθε χορωδία θα παρουσιάσει, με το ρεπερτόριο της, ένα ολιγόλεπτο ευχάριστο πρόγραμμα με γνωστές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών  σε τετράφωνη πολυφωνική επεξεργασία.

Θα συμμετάσχουν η Μικτή Χορωδία «Κασσάνδρα» του  Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας Χαλκιδικής, η Χορωδία Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, και η Μικτή Χορωδία «Η Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδιακής συνάντησης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

16-05-2024
Δράση Ενημέρωσης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια της καταπολέμησης των διακρίσεων και της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε αγαθά και υπηρεσίες, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ενήλικες αλλοδαπούς που παρακολουθούν κύκλους μάθησης διαφόρων επιπέδων.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Κέντρου, κα Χρύσα Παππά, και η διαπολιτισμική διαμεσολαβήτρια, κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, γνωστοποίησαν τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2021-2027 και ενημέρωσαν τους ωφελούμενους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιδόματα, τους τοπικούς και μη φορείς, τις αρχές και υπηρεσίες διασύνδεσης και παραπομπής. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και αποσαφηνίστηκαν απορίες και ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα δικαιώματα που κάθε πολίτης έχει και μπορεί να απολαμβάνει στα πλαίσια της κοινότητας, αλλά και τους φορείς όπου πρέπει να απευθύνονται.

Βασικός σκοπός του Κέντρου Κοινότητας αποτελεί η ολιστική υποστήριξη των πολιτών του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός πλέγματος υπηρεσιών, ώστε να καταστεί ορατός ο στόχος της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και παράλληλα η ενίσχυση της διαδικασίας ένταξης των ωφελουμένων του στην τοπική κοινωνία και της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υλοποιεί την πράξη

« Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας / Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (συνεχιζόμενη δράση)» και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα « Θεσσαλία 2021-2027».

14-05-2024
Απόψε (Τρίτη 14/05/2024) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Λαμπράκη (Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης) - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, στο τμήμα μετά τη Γέφυρα Πηνειού (Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης) έως το φανάρι προς Αμπελώνα, θα γίνουν τελικά απόψε, καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να γίνουν το πρωί. Έτσι, η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει τις βραδινές ώρες από τις 21:00μ.μ. (Τρίτη14-5-2024) έως 05:00 π.μ. (Τετάρτη 15-5-2024).

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται εκ περιτροπής εναλλάξ στη μια κατεύθυνση που θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια των εργασιών.

14-05-2024
Διακοπή μαθημάτων στο ΕΕΕΓΛ Λάρισας και στα Ειδικά Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Γιάννουλης την Πέμπτη, 16 Μαΐου

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

14-05-2024
Στη Λάρισα «χτυπά» η καρδιά του καφέ - Ανοίγει τις πύλες του το Larissa Coffee Show, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, στην Κεντρική πλατεία

- Δωρεάν συναυλίες: LIVA K (24.05, στις 8 μ.μ.), Μουζουράκης-Μαραβέγιας (25.05, στις 8 μ.μ) και Λαρισαίοι DJs (26.05, απόγευμα)

- «Κερδίζουμε το στοίχημα για την ανάδειξη της άυλης κληρονομιάς και της δυναμικής εξωστρέφειας της πόλης», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος - «Ορόσημο για την πόλη η μεγάλη γιορτή του καφέ», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, κ.Φώτης Τζατζάκης 

Με δωρεάν εμβληματικές συναυλίες, του LIVA K, το βράδυ της Παρασκευής 24.05, των Μουζουράκη-Μαραβέγια, το βράδυ του Σαββάτου 25.05, ένα μεγάλο πάρτυ-συναυλία Λαρισαίων DJ’s, το απόγευμα της Κυριακής, μοναδικές δράσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καταφθάνει το 1o Larissa Coffee Show, στις 24, 25 και 26 Μαΐου. Για ένα τριήμερο, η Κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για όλους.

«Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της Λάρισας, ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Μιλάμε για εξωστρέφεια, γιατί θέλουμε μια πόλη, έναν δήμο που χτίζει κοινωνικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Μια πόλη που δεν κλείνεται στον εαυτό της, δεν αυτοθαυμάζεται, δεν διαχειρίζεται μόνη της το μέλλον αλλά βγαίνει δυναμικά προς τα έξω, συμμετέχει στις εξελίξεις, παρεμβαίνει δυναμικά και στην περιοχή της και στη χώρα. Μια πόλη που δημιουργεί γεγονότα, δημιουργεί ανάπτυξη, γίνεται πόλος έλξης και αξιοποιεί κάθε της συγκριτικό πλεονέκτημα, που αξιοποιεί τον αντίκτυπο αυτών, για την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Μύλο του Παππά.

Γιορτή του καφέ

«Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, να καταστήσουμε την πόλη τουριστικό προορισμό. Η πρώτη από τις δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν το εξωστρεφές προφίλ της πόλης είναι το Larissa Coffee Show που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου. Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Η πόλη είναι έτοιμη και ανοίγει την αγκαλιά της, περιμένοντας να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, για να ζήσουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία!», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Δήλωση Δημάρχου

Δέσμευση και στοίχημα

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης ήταν δέσμευση -και υπόσχεση- προσωπική. «Μένω συνεπής στο πρόγραμμά μας, στις υποσχέσεις μας, στις δεσμεύσεις μας, γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι και μέσα από τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να γίνουν θεσμοί, υπηρετούμε την πολιτική μας για μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη πρωτοπόρα πανελλαδικά!

Ναι, η Λάρισα είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες, με το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Φρούριο, το Αλκαζάρ, τους δρόμους και τις πλατείες της, τους ανθρώπους και τη διασκέδασή της. Και τον καφέ, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό, δίνοντας το χαρακτηρισμό της πόλης του καφέ.

Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά τρόπος ζωής! Η άυλη κληρονομιά της πόλης. Κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία απόλαυση. Η συμπύκνωση της κοινωνικής της ζωής. Είναι το ραντεβού, ένα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου, η ευκαιρία για συνάντηση, για κουβέντα, για επικοινωνία.

Είναι για εμάς ένα όχημα κοινωνικότητας, ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας, της χαλάρωσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα, είναι μέρος της ζωής μας.

Δεν επιχειρούμε να κάνουμε μια κλαδική Έκθεση, αλλά μια πραγματική γιορτή με παιχνίδι, γευσιγνωσία, μουσική, διασκέδαση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα θεσμό αληθινής εξωστρέφειας για την πόλη. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους, αν κρίνω από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον εταιρειών του χώρου του καφέ, των τοπικών επαγγελματιών και χορηγών που έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση της γιορτής αυτής.

Εγώ θα ήθελα να καλέσω όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους στη γιορτή αυτή, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, αλλά και να επισημάνω ότι 

είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε φίλους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα που ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν μας την πρωτοβουλία, που σηματοδοτεί την περπατησιά μας σε μια νέα εποχή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τους μαγαζάτορες της πόλης μας, τον ΣΙΚΑΕΛ για την άριστη συνεργασία που έχουμε, γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι η επιτυχία θα είναι συλλογική και η προσπάθεια κοινή!», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

Θεμελίωση θεσμού

«To 1o Larissa Coffee Show είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που θέλουμε να είναι πετυχημένο και να συμβάλλει στην προσπάθεια για εξωστρέφεια της πόλης μας. Οφείλω να σας πω ότι η ανταπόκριση στο εγχείρημά μας, από όσους εμπλέκονται στον κλάδο του καφέ (μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις, τοπικές επιχειρήσεις, γνωστές αλυσίδες καφέ της χώρας, επιχειρηματίες της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης γενικότερα κλπ) είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή», τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

Δήλωση Αντιδημάρχου

Γευσιγνωσία: Οι επισκέπτες να μάθουν για τον καφέ, Διασκέδαση: Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες των πολιτών, Γαστρονομία: Να μάθουν πώς ο καφές συνδυάζεται ιδανικά με την  ζαχαροπλαστική, Shopping: Να έχουν την ευκαιρία να  αγοράσουν τα αγαπημένα  τους χαρμάνια καθώς και  παρελκόμενα του καφέ, Συμμετοχή: Συμμετοχή και ενεργοποίηση φορέων και καταστημάτων σε  όλη την πόλη είναι τα βασικά συστατικά της Γιορτής του Καφέ, του Larissa Coffee Show.

«Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση: Της επιτυχίας και της θεμελίωσης ενός θεσμού που μπορεί να αποτελέσει για την πόλη μας, μια σημαντική προωθητική δύναμη, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024:

Καλωσόρισμα επισκεπτών

Τουρνουά Τάβλι (1ο μέρος): Το πιο γνωστό ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι άμεσα συνυφασμένο με τον  καφέ, καθώς συνοδεύει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι αυτό. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Η διάρκεια θα είναι 2 ημέρες: 1η ημέρα προκριματικά, 2η ημέρα τελικοί αγώνες

Coffee Masterclasses: Baristas από τις συμμετέχουσες  εταιρίες/εκθέτες μας ξεναγούν σε ένα  συναρπαστικό ταξίδι για τον τέλειο καφέ  αλλά και μας ενημερώνουν για τα τελευταία  νέα για τον αγαπημένο μας καφέ

Τα sessions θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια  των 2ημερών  είτε στο κεντρικό stage που θα  στηθεί στην πλατεία, είτε στα περίπτερα των εκθετών.

Συναυλία LIVA K: Το βράδυ της Παρασκευής, στις 8 μ.μ., η Λάρισα υποδέχεται έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, με το πρόγραμμά του να ξεσηκώνει τους πάντες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλες και όλους

Σάββατο 25 Μαΐου 2024:

(Από νωρίς το πρωί) Δραστηριότητες για παιδιά - Τσουβαλοδρομίες: Το γνωστό παιχνίδι/αγώνισμα με τσουβάλια κόκκων καφέ, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (τρεις κατηγορίες), σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Τουρνουά Τάβλι 2ο μέρος

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία Πάνου Μουζουράκη-Κωστή Μαραβέγια: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Larissa Coffee Show ανεβαίνουν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν δωρεάν τους επισκέπτες.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

The waiters race: «Αγώνας δρόμου» σερβιρίσματος καφέ

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία-πάρτι με Λαρισαίους djs, με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης.

[Να σημειωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί τις επόμενες ημέρες]

 

14-05-2024
Στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας η Λάρισα - Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

- «Επενδύουμε στη δυναμική σχέση της πόλης με τον αθλητισμό», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

- Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, για μικρούς και μεγάλους - Δωρεάν η μεταφορά του κοινού από το Αστικό ΚΤΕΛ

 - Επί ποδός 222 αστυνομικοί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές στην πόλη και τον νομό

Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων κου Θανάση Μαμάκου

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ. Δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των  αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Η πόλη μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας-ΔΕΗ 2024», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα συμμετέχει στη διαδρομή του 2ου Ποδηλατικού ΕΤΑΠ, που λαμβάνει χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου - η διοργάνωση έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα, Τρίτη και από τη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του αν. υπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας & Άθλησης, κ.Ηρακλής Γερογιώκας, Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης και Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνος Βλαχούλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διεθνούς διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δήλωση Αντιδημάρχου Τουρισμού & Εξωστρέφειας κου Φώτη Τζατζάκη

Δήλωση Αντιδημάρχου Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης κου Κωνσταντίνου Βλαχούλη

Υψηλού επιπέδου διοργάνωση

«Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με 120 ποδηλάτες και 18 επαγγελματικές ομάδες -μεταξύ αυτών τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή και των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, στην αθλητική κουλτούρα, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής άσκησης. Άλλωστε, η Λάρισα είναι μια πόλη που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης, στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό, να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που έχουν ανάγκη οι αθλητές -και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα το σύνολο των εθελοντών και φορέων (ΕΔΟΥΑ, ΕΚΑΒ, κ.α) που φροντίζουν για την εύρυθμη διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ στη Λάρισα. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμη οι κ.κ. Τούλα Κονταράτου, Αρχηγός ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών), Κώστας Δαλαβίκας, Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής ΠΓΣ Λάρισας (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος) & Εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός και Ζαφείρης Τσιλίκης, Γενικός Γραμματέας ΠΓΣ Λάρισας.

Σε Γιάννουλη και Μεζούρλο

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Σανδράκη και Λαμπράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακούμε την οδό Υγείας -οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης. Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 • Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 • “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 • Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 • Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 • “Παίζω μπάλα"με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 • “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 • “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 • “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 • “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, κ.Ηρακλής Γερογιώκας, θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας και ξενάγησης στο Διαχρονικό Μουσείο, ενώ θα λειτουργεί και Info point. Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά του κοινού, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας & Άθλησης κου Ηρακλή Γερογιώκα

Διακοπή μαθημάτων

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, κ.Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν την Πέμπτη, ενώ τόνισε πως αυτή τη φορά έχουν σχεδιαστεί και προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τους μετακινούμενους με ΙΧ οχήματα. «Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, καθώς η διοργάνωση διεξάγεται σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η σημασία που έχει δοθεί καταδιεκνύεται και από τον αριθμό των αστυνομικών, 222, που θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καλυφθεί όλη η διαδρομή που διέρχεται στον νομό Λάρισας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρακόπουλος.

Δήλωση Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας κου Αγάπιου Χαρακόπουλου

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

14-05-2024
Προσφορές οπωροκηπευτικών, τροφίμων και πασχαλινών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων

Προσφορά οπωροκηπευτικών από τον κ. Καδόγλου

Ο παραγωγός κος Καδόγλου Σπύρος προσέφερε 600 κιλά κρεμμύδια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη προσφορά έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην παροχή αγαθών προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου και ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Δομής και ευχαρίστησαν για την προσφορά.

Προσφορά τροφίμων από το 19ο νηπιαγωγείο Λάρισας

Το 19ο νηπιαγωγείο Λάρισας προσέφερε σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα τρόφιμα παρέδωσαν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες με τη Διευθύντρια κα Μπουμποδήμου Μαρία και το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου με πολλές ευχές για Καλό Πάσχα και ότι καλύτερο για τις οικογένειες και το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από στελέχη της Δομής οι οποίοι ευχαρίστησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσφορά ,ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για το σκοπό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Προσφορά τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προϊόντα προσέφεραν εκπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών τονίζοντας ότι ενώ η ενεργή δράση τους έχει ολοκληρωθεί επίσημα, παρ όλα αυτά θα είναι παρών σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η συγκεκριμένη προσφορά έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην παροχή αγαθών προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα είδη παρελήφθησαν από στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την προσφορά.

Προσφορά τροφίμων από την Nestle Ελλάς και την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών

Η Nestle Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Nestle για το κοινωνικό της πρόσωπο καθώς και την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών για την πρωτοβουλία αυτή.

Προσφορά πασχαλινών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λαμπάδες, παιχνίδια και τσουρέκια προσέφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε οικογένειες με μικρά παιδιά που στηρίζονται από τη Δομή.

Η διανομή έγινε στο πλαίσιο δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τα παιδιά των δικαιούχων της Δομής ενόψει των εορτών του Πάσχα, έτσι ώστε να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους.
Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας κος Δαλαμπύρας Παναγιώτης ο οποίος ευχήθηκε Καλό Πάσχα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ο Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Dr Κυρόπουλος Θεόδωρος, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, αποτελεί μια δομή χρηματοδοτούμενη απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Θεσσαλία 2021-2027”, ενώ παρέχει επισιτιστική και υλική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο τηλέφωνο 2410255876 ή να επισκέπτονται τα γραφεία της Δομής, στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

14-05-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 30/04/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-05-2024
Ανάρτηση ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ για τους κωδικούς 101 και 108 της Ανακοίνωσης ΣΟΧ2/2024 με αριθμ.πρωτ.3887/25-01-2024 (ΑΔΑ:Ψ0ΛΘΩΛΞ-ΧΚΔ)

Α. Για τον κωδικό θέσης 101 ΔΕ Οδηγών (Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης):

 1. Πίνακας Κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

Β. Για τον κωδικό θέσης 108 ΔΕ Οδηγών (Δ/νση Αμαξοστασίου):

 1. Πίνακας Κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων
 2. Πίνακας Προσληπτέων


Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τη σειρά κατάταξής τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εμφανίζονται στους εν λόγω πίνακες βάσει του αρ. πρωτοκόλλου αίτησης, των αρχικών γραμμάτων, του επιθέτου του κυρίου ονόματος, του ονόματος πατρός και των τριών τελευταίων ψηφίων του αριθμού δελτίου ταυτότητας.

13-05-2024
Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Κάθαρση» της Αναστασίας Υφαντίδου

Η ποιητική συλλογή της Αναστασίας Υφαντίδου με τίτλο «Κάθαρση», παρουσιάζεται  την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 8:00 μ.μ., στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από το ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, τις ΑΩ εκδόσεις και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Bla-bla».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τζίνα Καλογήρου, η φιλόλογος Βίλυ Χαδουλίτση και η ίδια η ποιήτρια, ενώ ποιήματα θα απαγγείλουν η Ματιάννα Νάκα, η Μαρία Διαμάντη, η Γεωργία Γιάγκου και η Χαρούλα Σανή. Την παρουσίαση του βιβλίου και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Πρόκειται για το 2ο βιβλίο της Αναστασίας Υφαντίδου, το οποίο περιέχει 33 ενδιαφέροντα ποιήματα και πραγματεύεται ένα πλήθος θεμάτων, δεν είναι μια μονοθεματική ποιητική συλλογή, έχει μια σχεδόν απροσδόκητη ποικιλία. (Ηλίανθοι : Πονάνε οι άνθρωποι / Το πιο μεγάλο τους χαμόγελο φορούν / για να το κρύψουν μ’ ένα «δε βαριέσαι» / ξεγλιστράνε απ’ τη δυστυχία τους / Σαν ηλίανθοι που αναγκαστικά κοιτάζουνε τον ήλιο / Με την πρώτη βροχή γέρνουν το κεφάλι / Μα ο σπόρος τους γεμάτος / Και ντύνονται τα δάκρυα / Για κουκούλα σκεπάζονται μια ψεύτικη δύναμη / Κι αρνούνται να λυγίσουν / Σα βρέφη ν’ αγκαλιάσουνε τα πόδια τους να κοιμηθούν / Να αφήσουν την απογοήτευση να ξεχυθεί στα μάτια / Κι ο ήλιος τους ποτέ δεν ανατέλλει, γιατί τον κρύβουν / Αν δε δύσεις, πώς θα γεννηθείς ξανά;)

13-05-2024
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: «Αντίσταση με όπλο την Τέχνη»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, συμμετέχει στον εορτασμό, διοργανώνοντας τη δράση με τίτλο: «Αντίσταση με όπλο την Τέχνη».

Η 18η Μαΐου είναι η καθιερωμένη «Διεθνής Ημέρα Μουσείων», που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και φιλοδοξεί να αναδείξει τον ρόλο τους στην σύγχρονη κοινωνία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος έχοντας ως θεματική τα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», η δράση αυτή έχει ως σκοπό να επισημάνει τη συμβολή της τέχνης στον εθνικοαπελευθερωτικό και αντιφασιστικό αγώνα, να προωθήσει την έρευνα πάνω στο αρχειακό υλικό, να αναπτυχθεί η κριτική σκέψη, καλλιεργώντας την ιδέα για έναν κόσμο με ενσυναίσθηση, χωρίς αποκλεισμούς.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής, ένα μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου της χώρας εντάχθηκε στις αντιστασιακές ομάδες, εμπνεόμενο από τα ιδανικά του απελευθερωτικού αγώνα και του ανθρωπισμού. Οι καλλιτέχνες της εποχής αποτύπωσαν μέσα από το έργο τους τα συναισθήματα του λαού, δίνοντας ελπίδα, καλλιεργώντας μορφές τέχνης που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως η λογοτεχνία/ποίηση, ζωγραφική, η φωτογραφία κ.α.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τις ώρες 10:30π.μ. έως 11:30π.μ. το κοινό θα περιηγηθεί σε επιλεγμένη συλλογή του Μουσείου, εστιάζοντας στην Τέχνη της Ζωγραφικής και της Φωτογραφίας. Τις ώρες 12:00π.μ. έως 13:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων, θα αναγνωστούν και θα σχολιαστούν στίχοι ποιημάτων αντιστασιακών ποιητών, με την παράλληλη παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10.00π.μ. ως τις 2.00μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου), δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-28 0220, 2410- 00 0009.

13-05-2024
Ανοιχτή Ιατρική Ημερίδα ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ανοιχτή Ιατρική Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε παιδιά και ενήλικες, διοργανώνουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10.00 έως τις 13.00, στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας- αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου (οδός Παπαναστασίου), οι Lions Clubs International 117 B Ελλάδα – Κύπρος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παράλληλα, θα γίνονται μετρήσεις Σακχάρου και Οφθαλμολογικός Έλεγχος μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας στο πάρκο επί της οδού Παπαναστασίου με την κινητή μονάδα Οφθαλμολογικού Ελέγχου των Lions και με την αρωγή Λαρισαίων Οφθαλμιάτρων.

Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το LIONS Branch Λάρισα Ασκληπιάς και υλοποιεί η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Ηράκλεια.

Στον Οφθαλμολογικό έλεγχο που θα υλοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 13.00 συμμετέχουν οι εθελοντές οφθαλμίατροι Αντώνιος Πίπης FEBOphth, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ευτυχία Τούλου FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος και Μαρία Παπαδάκου.Χειρ/γός Οφθαλμίατρος, MD, MSc

Τις μετρήσεις Σακχάρου στο Φουαγιέ του κτηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Παπαναστασίου ιατρικός υποστηρικτής είναι το Μικροβιολογικό Κέντρο Αιμοδιάγνωση.

Στην Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη θα μιλήσουν οι:Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αποστόλου Ευάγγελος. Ανδρέας Ριζούλης Ενδοκρινολόγος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θ’εμα “Σακχαρώδης διαβήτης και οι κυρίες επιπλοκές του στα βασικά όργανα. Διάγνωση -Έλεγχος- Αντιμετώπιση”, Μαρία Καλτσάτου Ενδοκρινολόγος MD Msc με θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 πρόληψη -έγκαιρη διάγνωση- αντιμετώπιση", Νίκος Βάλβης Ενδοκρινολόγος μέλος ΔΣ Συλλόγου Διαβητικών Λάρισας. Με θέμα: "Η σημασία του αυτοελέγχου στη διαχείριση του Σαχαρώδη Διαβήτη", Ράνια Σουλτούκη Μικροβιολόγος πρόεδρος Ενωσης Μικροβιολόγων Λάρισας, πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας, με θέμα: " Εργαστηριακός έλεγχος για τη διάγνωση και παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη" και Αντώνιος Πίπης FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος με θέμα: "Διαβήτης και Οφθαλμός Πρόληψη και Αντιμετώπιση", Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά Διαιτολόγος διατροφολόγος ΜSC με θέμα:" Διατροφική καθημερινότητα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη", Λητώ Τσακίρη Παιδαγωγός - Συγγραφέας με θέμα: "Διαμορφώνοντας διατροφικά πρότυπα για τη σωστή διατροφή των παιδιών μας με οδηγό εκπαιδευτικό υλικό από μουσικά παραμύθια"

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα ακολουθήσει διάλογος και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις του κοινού.

Για τον οφθαλμολογικό έλεγχο από τις 13.05.24 μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο 6906615111 καθημερινά ώρες 10.00 – 13.00

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ LIONS BRANCH ΑΣΚΛΗΠΙΑΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6972271968

13-05-2024
Πρωταρχικός ο ρόλος της ΔΕΥΑΛ στην ανθεκτικότητα και ασφάλεια για την πόλη, τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος - Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης

«Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο της ΔΕΥΑΛ, που είναι συνυφασμένη με τη Λάρισα και την ιστορία της, πάντα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, που είναι η “ψυχή” της Δημοτικής μας Επιχείρησης. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε μια πόλη ανθεκτική, ασφαλή για τις επόμενες γενιές, η ΔΕΥΑΛ διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο, τόσο με τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη, όσο και με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Λάρισας, όπου και βρέθηκε σήμερα το πρωί, για τον εορτασμό της Προστάτιδας Ζωοδόχου Πηγής, ο κ.Μαμάκος υπογράμμισε την ανεκτίμητη συμβολή των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, αντάλλαξε ευχές για υγεία και ευημερία, με το προσωπικό και όλους τους παρευρισκόμενους στην εορταστική εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Ναΰδριο της Ζωοδόχου Πηγής, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΛ, ενώ η καθιερωμένη αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής επιχείρησης, λόγω των καιρικών συνθηκών. Το παρών στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής-Αναπληρωτής Δήμαρχος, Ευάγγελος Παπαλέξης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Δημήτρης Λεωνιδάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, Βάιος Κυριτσάκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Εύρυθμη Λειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Χρήστος Γκουρομπίνος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημήτρης Μαββίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Μητροδήμος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Σαββοργινάκης, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης, πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Αχιλλέας Μητράκος, πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, στελέχη και εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης.

 

13-05-2024
Την Τρίτη 14 Μαΐου οι λαϊκές αγορές της Τετάρτης, λόγω του εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Λάρισας, Άγιο Αχίλλιο, οι λαϊκές αγορές που γίνονται την Τετάρτη, 15 Μαΐου θα λειτουργήσουν μία ημέρα πριν, δηλαδή την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, στους ίδιους χώρους.

13-05-2024
Εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει μια εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Στη Λάρισα του αύριο, προχωράμε μαζί", με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την προαγωγή της ενότητας και της πραγματικής συμπερίληψης στην κοινωνία μας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι ομιλητές:

 •     Κα Έλενα Σκαρπίδου: Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του Πολύχρωμου Σχολείου.
 •     Κα Ευη Πλατιά: Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος BSc Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας.
 •     Κος Γιώργος Βαλάσης: HR Manager της ΕΛΒΑΚ, η πρώτη πανθεσσαλικώς που υπέγραψε την Χάρτα της Διαφορετικότητας.
 •     Κα Ιωάννα Seymman Γεωργακοπούλου: Ιδρύτρια του ComeAsYouAre για LGBTQ+ θέματα και του Owls Club.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοικτού διαλόγου, όπου οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις απόψεις τους και θα ανταλλάξουν ιδέες για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και θα αποτρέπει την ανισότητα και τον εκφοβισμό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης, Εκδόσεις Πρεβέντη, στις 17 Μαΐου στις 19:00.

Ελάτε με καλή διάθεση, σκέψεις, ιδέες και έναν φίλο σας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια κοινωνία όπου κανείς δε μένει πίσω!

13-05-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Λάρισας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ.Κωστή Χατζηδάκη

Οι προοπτικές ανάπτυξης, ιδίως στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των έξυπνων υποδομών και της ενίσχυσης της αστικής ανθεκτικότητας της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ.Κωστή Χατζηδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Υποδομών, κ.Νίκου Ταχιάου, αλλά και της Γενικής Γραμματέα Συντονισμού στην Προεδρεία της Κυβέρνησης, Εύης Δραμαλιώτη.

Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα θετικά μηνύματα που καταγράφει η ελληνική οικονομία, ιδίως αναφορικά με την αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, καθώς και τη μείωση της ανεργίας. Η προώθηση στρατηγικών επενδύσεων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το πεδίο δραστηριοτήτων που ανοίγεται στον τομέα της πράσινης οικονομίας σηματοδοτούν το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο κυβερνητικός προγραμματισμός, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας στις επιδόσεις του τομέα της αγροδιατροφής, που έχει κατορθώσει να ανέλθει στη δεύτερη θέση των ελληνικών εξαγωγών, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

Καλωσορίζοντας τον κ.Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στη δυναμική προοπτική της Λάρισας, καθώς και στην ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, προς την κατεύθυνση τόσο της ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, όσο και προς την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν στον Δήμο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον Daniel.

«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς αυτό αποτελεί πολιτική αλλά και ηθική προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Οι πληγές πρέπει να θεραπευτούν, οι άνθρωποι να νοιώσουν ασφαλείς και βέβαιοι για το μέλλον τους και για αυτό προσπαθούμε. Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, χαράσσοντας μια νέα εξωστρεφή πολιτική για τον Δήμο. Η Λάρισα θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει, θα γίνει το επίκεντρο της ανάπτυξης, της καινοτομίας, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη στο κέντρο της Ελλάδας: μια πολιτιστική και αγροτουριστική, έξυπνη πόλη, 12μηνος τουριστικός προορισμός, που είναι πόλος αναφοράς, σημείο συνάντησης, επιλογή προορισμού, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, συνεδριακά κέντρα, με δίκτυο logistics», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας υπογράμμισε πως η διάθεση για συνεργασία, σε αναπτυξιακό επίπεδο, είναι δεδομένη -«οι πόρτες του Υπουργείου είναι και θα είναι πάντοτε ανοιχτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το νόμισμα της πόλης, καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής (τσίπουρο Κατσάρου, κρασί Καριπίδη, χαλβάς-ταχίνι «Όλυμπος»-Παπαγιάννη και μαρμελάδες Jam & Jelly-Foodsurfing) ήταν τα εθιμοτυπικά δώρα του Δημάρχου Λαρισαίων προς τον κ.Χατζηδάκη.

10-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 16/05/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τρίτη 14/05/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2024
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη” που έχει στόχο τη στήριξη των οικογενειών και τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τα παιδιά της πόλης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και διαρκεί στο διάστημα των θερινών διακοπών προσφέροντας στους μικρούς “κατασκηνωτές” τη δυνατότητα να ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι γεμάτο δράση και δημιουργικότητα.  Η συμμετοχή των παιδιών είναι ελεύθερη από οικονομικές επιβαρύνσεις, ενώ η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πληθώρα δραστηριοτήτων σε ένα ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον. Μέσα από αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και αποκτούν νέες δεξιότητες καλλιεργώντας αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η φιλία, ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται  από τις υπηρεσίες του Δήμου και μια πλειάδα συνεργαζόμενων φορέων της πόλης. Έμπειροι παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων, υπηρεσίες του Δήμου, μουσεία, βιβλιοθήκες αθλητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί και πολιτιστικοί φορείς θα υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες, προγράμματα κολύμβησης, κυκλοφοριακής αγωγής, σκάκι, μουσικής, αστρονομίας, εικαστικά και δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, προγράμματα περιβαλλοντική αγωγής, φυσικών επιστημών και πειραμάτων, τέχνης και πολιτισμού και πολλά ακόμη.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη 2024» θα λειτουργεί τις ώρες 07:30πμ - 15:00μμ σε τρεις περιόδους:

 • Α' περίοδος: 1 Ιουλίου – 19 Ιουλίου
 • Β' περίοδος: 22 Ιουλίου – 5 Αυγούστου
 • Γ' περίοδος: 19 Αυγούστου - 30 Αυγούστου

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα για την Α' και Β' περίοδο είναι:

 • 3ο Δημοτικό Σχολείο (Ιουστινιανού 24)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 – Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
 • 16ο Δημοτικό Σχολείο (Εθνικής Αντίστασης 35)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 - Νέα Σμύρνη)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα για την Γ' περίοδο είναι:

 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Τρίτη 14 Μαΐου ως Δευτέρα 3 Ιουνίου αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου: www.larissa.gov.gr στο μενού e-Υπηρεσίες/Διεύθυνση Παιδείας/Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2024»
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (κατεβάστε την αίτηση: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού (κατεβάστε το Πιστοποιητικό Υγείας: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 • Βεβαίωση εργασίας ή πιστοποιητικό ανεργίας μητέρας
09-05-2024
Προκήρυξη πλήρωσης θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή Θεσσαλικού Θεάτρου

Η δημοτική θεατρική κοινωφελής επιχείρηση «Θεσσαλικό Θέατρο» του δήμου Λαρισαίων προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ επί θητεία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα τριών (3) ετών.

Οι υποψήφιες/οι καλούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσίευσης, από 13/5/2024 έως και 10/6/2024 να υποβάλλουν Φάκελο Υποψηφιότητας ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει την έντυπη Αίτηση, τα δικαιολογητικά προσόντων, το πλάνο της τριετίας για τη λειτουργία της Θεατρικής Επιχείρησης και το Γενικό πλάνο – Δραματολόγιο.

Η αίτηση (δίδεται από τη Γραμματεία του θεάτρου) υποβάλλεται σε φυσική έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου, Γεωργιάδου 53 2ος όροφος Λάρισα (πληροφορίες: Γραμματεία θεάτρου τηλέφωνα: 2410-624086 και 2410-621219) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με όλα τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνει ο φάκελος.

Περίληψη Προκήρυξης

Προκήρυξη

Έντυπο Αίτησης

09-05-2024
Εγκαίνια Έκθεσης «Το Άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά»

Το Σάββατο 18 Μαίου 2024, ημερομηνία η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το Άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», με επιμέλεια του Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, καθηγητή Μάνου Στεφανίδη. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 60 έργα ιστορικής σημασίας από τις συλλογές του μουσείου, έργα από τα βραβευθέντα στην πρώτη Biennale Λάρισας καθώς επίσης και έργα από τη δωρεά συνολικά 22 έργων, ιδιωτών και καλλιτεχνών οι οποίοι τα πρόσφεραν με πρωτοβουλία της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής και ιδιαίτερα του Προέδρου Μάνου Στεφανίδη, για να ενισχύσουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.

Σκοπός της έκθεσης είναι η συγκρότηση μιας αντιπροσωπευτικής ενότητας έργων που θα εικονογραφεί το πέρασμα από τον 20 αι. στον 21ο και από την παραδοσιακή τέχνη στην πρωτοπορία. Η ενότητα αυτή θα αποτελέσει μια καινούργια γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τους μη εκτεθειμένους θησαυρούς του Μουσείου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα ευχαριστεί θερμά τους δωρητές που με προθυμία πρόσφεραν τα έργα και συγκεκριμένα: την κ. Ντόρα Κουκουλομμάτη για την προσφορά στην Πινακοθήκη Λάρισας δύο πινάκων του πατέρα της, αείμνηστου Σπύρου Κουκουλομμάτη (1917 - 1995) και τον κ. Ηλία Φαεινό για την αντίστοιχη προσφορά του πίνακα του πατέρα του, αείμνηστου Βαγγέλη Φαεινού (1918 - 1985), τον κ. Παντελή Τσάτση, διευθυντή της "Αρτ θεσσαλονίκη", για την ευγενική προσφορά των έργων των: Δημήτρη Ντοκατζή (1958 - 2017), Θανάση Τότσικα, Μανώλη Πολυμέρη και Παντελή Τσάτση, τον καθηγητή Θόδωρο Παπαγιάννη για το χρησιδάνειο προς το μουσείο του επιβλητικού γλυπτού του, το Hellenic Diaspora Foundation της Πάτρας για την προσφορά του κεραμικού γλυπτού του Μεμά Καλογηράτου καθώς και τους παρακάτω διακεκριμένους δημιουργούς για την δωρεά τους: Ειρήνη Κανά, Θανάση Μακρή, Σάββα Πουρσανίδη , Κώστα Ντιό , Μαρία Κτιστοπούλου, Νεκτάριο Κοντοβράκη, Στάθη Βατανίδη , Χρήστο Αντωναρόπουλο, Γιάννη Ασημακόπουλο, Δημήτρη Σεβαστάκη, Κατερίνα Ριμπατσιού, Σωτήρη Αδριανό, Ανδρέα Δεβετζή, Μάνο Ιωαννίδη, Νίκο Κασσέρη και Κάλλη Καστώρη.

Η εκδήλωση που περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα έργα από τις αποθήκες του Μουσείου μας σε διάλογο με τα έργα της ανωτέρω δωρεάς, αφιερώνεται στην μνήμη του ζωγράφου και πρώην Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Κυριάκου Κατζουράκη.

Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης: 18/5-30/7/24

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 623615, 2410616266
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.katsigrasmuseum.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1